Spring til indhold
Nyhed

Medvind på cykelstierne

05-01-2012

I dag, torsdag den 5. januar, henter bl.a. brugere fra Odense-værket Skovgården stedets nye eldrevne side-by-side cykel, hvor man kan være to på cyklen.

Den eldrevne Side-by-side cykel er en del af et forsøg, hvor Ældre- og Handicapforvaltningen undersøger, i hvilket omfang det er muligt at få brugere og medarbejdere til at tage cyklen frem for bilen. I dag er det som oftest bil, bus eller taxa, der er det foretrukne transportmiddel, når brugere og medarbejdere skal ud til aktiviteter, der ligger uden for gåafstand. Det kan fx være, når en medarbejder skal ledsage en bruger til lægen, banken, tøjkøb eller fritidsaktiviteter.

Godt for miljø, sundhed og pengekasse

Det er kommunens miljøhandlingsplan, der finansierer forsøget med i alt 470.000 kr., som omfatter indkøb af i alt 32 elcykler til medarbejdere og tre eldrevne side-by-side cykler til brugere af handicap- og psykiatritilbud. Det primære formål er at spare på CO2 udladningen, men forsøget skal også undersøge, hvilke økonomiske gevinster der er ved brug af elcykler.
 
- Vi skal passe godt på miljøet, og så er elcyklerne samtidig en investering i sundhed og arbejdsmiljø, udtaler rådmand Jane Jegind (V) og fortsætter:

- Vi har i forvejen gode erfaringer fra hjemmeplejen, hvor der er rift om elcyklerne. Derfor forventer jeg også, at vi vil kunne se, at investeringen også gavner kommunens bundlinje, hvis det lykkes at få brugere og medarbejdere til at tage elcyklen frem for bil, bus eller taxa.

Cyklerne hentes i dag - Pressen er velkommen

Cyklerne bliver udleveret i dag, torsdag, på Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ.

Pressen er velkommen kl. 11, hvor der er mulighed for at tale med brugere og medarbejdere – og ikke mindst få billeder af dem på den første tur på de nye elcykler.

Yderligere oplysninger

Konsulent Ole Dan Jensen, mobil 51 16 65 48
Presseansvarlig Annette Wognsen Frederiksen, mobil 2117 24 84