Spring til indhold
Nyhed

Kommunalt samarbejde tager ny virksomhed i hånden

08-06-2012
Helle Thestrup, direktør for enzym-og reagensproducenten Ampliqon, er meget glad for samarbejdet med Odense Kommune:
 
- Udvikling Fyn og ErhvervsKontakten har været der fra begyndelsen, og vi kommer til at bruge tilbuddene endnu mere, siger Helle Thestrup og fortæller, at virksomheden også har været i samarbejde med kommunens sagsbehandlere og jobcenter.

En fast kontaktperson fra ErhvervsKontakten formidlede kontakten til Udvikling Fyn. Her fik de en nøje gennemgang af virksomheden med øget eksport for øje. Desuden får Ampliqon mulighed for at deltage i netværksarrangementer med andre nye virksomheder i Odense, samt kontakt til Syddansk Universitet med henblik på fremtidige ansættelser.

Ifølge Mads Graves, direktør for Udvikling Fyn, er det netop det, som i sidste ende kan være med til at trække videnstunge virksomheder til byen.
 
- Som by har Odense et tæt og frugtbart samarbejde mellem Syddansk Universitet og de øvrige uddannelsesinstitutioner, myndigheder og virksomheder, som gør det attraktivt at komme til området. Et stærkt erhvervsmæssigt fokus på robot- og velfærdsteknologi er store og langvarige satsninger, og vi er derfor meget glade for, at en forskningsstærk virksomhed som Ampliqon har valgt Odense, siger Mads Graves.

En virksomhed i vækst i en by med vækst
Ampliqon producerer blandt andet PCR- enzymer, som den sælger til danske og udenlandske hospitaler og forskningsinstitutioner. Produkterne når helt til Taiwan, Indien og USA. Derfor har virksomheden et stort vækstpotentiale.

Og Ampliqon kommer til en kommune, der ikke er fremmed for vækst. Ifølge en ny undersøgelse fra Ernst & Young ligger Odense Kommune på en 9.plads over vækstkommuner i Danmark.

Det er ifølge Odenses borgmester, Anker Boye (S), resultatet af et målrettet arbejde.
 
- Vi gør, hvad vi kan for at gøre det lidt lettere at være virksomhed i Odense. Gode rammevilkår er nemlig nødvendigt i en situation, hvor ledigheden er høj, og hvor væksten er forsvundet. Vi har netop lanceret en hotline for virksomheder, der ønsker at benytte muligheden for at straksafskrive, og vi fortsætter med at forbedre rammerne ved at sænke skatten for byens virksomheder, siger Anker Boye.
 
Ampliqon holder åbningsreception den 8. juni fra klokken 14 – 17 på Stenhuggervej 22 i Odense.

Kontaktoplysninger:
Helle Thestrup, direktør, Ampliqon, 28 96 23 12
Mads Graves, direktør, Udvikling Fyn, 40 31 05 75
Mette Beck-Nielsen, kontorchef, ErhvervsKontakten, 24 59 76 39
Anker Boye, borgmester (S), Odense 40 75 33 33