Spring til indhold
Nyhed

Kender du en frivillig ildsjæl?

19-06-2012

Som noget helt nyt bliver det de frivillige selv, der skal kåre årets frivillige sociale forening. Standup-komiker Lasse Rimmer er konferencier, og borgmester Anker Boye uddeler dette års lldsjælepris.

Kender du derfor til en frivillig social forening, der fortjener hæder, opfordrer Odense Kommune til at indstille foreningen til årets Ildsjælepris.

Det skal ske senest den 20. august. (Se mere på www.odense.dk/frivillig.) Herefter udvælger en jury tre nominerede kandidater. De tre foreninger præsenterer sig selv til prisuddelingen og de indbudte gæster stemmer så om, hvem der skal modtage årets frivillige hæderspris.


Fakta

  • Odense Kommunes Ildsjælpris uddeles i ugen op til den landsdækkende ”Frivillig fredag”, der markerer og anerkender frivillighed samtidig med at hele ugen er en opfordring til alle arbejdspladser, foreninger, organisationer, skoler og borgere om at markere frivilligt arbejde, f.eks. ved at være frivillige for en dag.
  • Ildsjæleprisen overrækkes ved et arrangement på Odense Rådhus, festsalen tirsdag den 25. september kl. 16.00 - 18.00.
    Borgmester Anker Boye overrækker prisen, og standup-komiker Lasse Rimmer er konferencier.
  • Indstillinger til årets Ildsjælepris sendes til: bys@odense.dk
  • Odense Kommune har uddelt Ildsjæleprisen hvert år siden 2006 til en frivillig social organisation eller forening, der har gjort en særlig bemærkelsesværdig indsats indenfor frivilligt socialt arbejde i Odense.
  • Prisen består af to skulpturer udformet af Jens Galschiøt.Den ene er en vandrepokal i form af en fem-armet lysestage og den anden er en statuette, der forestiller et solansigt. Modtageren får lov at beholde stautetten.