Spring til indhold
Nyhed

Har vi stadig noget vi kalder ældrepleje i 2020?

10-02-2012

Velfærdssamfundet står over for store forandringer. Det vil også betyde en anden ældrepleje, end vi kender den i dag. Kommunerne har fokus på, at de ældre skal kunne klare sig selv mest muligt. Men hvad betyder det for den enkelte?

 

Det spørgsmål sætter Ældre Sagen i Odense og Odense Kommune fokus på, når odenseanerne inviteres til debatmøde om fremtidens ældrepleje, onsdag den 15. februar kl. 15 på Odense Rådhus.

 

Det er Ældre Sagens direktør Bjarne Hastrup og ældrerådmand Jane Jegind (V), der har sat hinanden stævne. Eftermiddagen indledes af de to debattører, der hver giver deres bud på fremtidens ældrepleje. Herefter er ordet frit, og der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål og komme med kommentarer.

 

Hjælp til at klare mere selv 

Et af eftermiddagens temaer bliver kommunernes, herunder også Odenses, fokus på at træne ældre borgere, så de genvinder energi og kræfter til at kunne klare hverdagens rutiner selv.

 

- Det er vores oplevelse, at de fleste gerne vil kunne klare sig selv, og at de bliver glade for, at vi fx efter et sygdomsforløb investerer i at træne dem til at kunne det igen. Udover at det er godt for den enkelte, så frigiver vores træningsindsats ressourcer, så vi kan blive ved med at tage os af de borgere, der ikke kan klare selv. Og det er rigtig vigtigt, når vi ser på de udfordringer, vi står overfor, hvor vi ved, at der kommer flere ældre og færre ind på arbejdsmarkedet, udtaler ældrerådmand Jane Jegind.

 

Ældre Sagen er positiv, men også på vagt over for kommunernes nye tilgang:

 

- Vi er helt enige i, at det er vigtigt at rehabilitere ældre efter sygdomsforløb. Dog må det ikke misbruges til at legitimere nedskæringer. Det er vigtigt, at man har hjertet med. Det sidste år har vi i Ældrekommissionen udarbejdet en rapport, der skal inspirere til bedre livskvalitet på plejehjemmene. Rapporten er netop udkommet, og jeg vil bruge anledningen til at trække nogle af kommissionens vigtigste pointer frem. Det bliver derfor spændende at høre, om Odense også vil tage vores værdier og 43 forslag til sig og se på trivslen og det hele menneske.  Både når vi snakker rehabilitering, robotter og ældrepleje i det hele taget, udtaler Ældre Sagens direktør Bjarne Hastrup.

 

Tid & Sted

Pressen er også velkommen, når Ældre Sagen i Odense og Odense Kommune inviterer til debat om fremtidens ældrepleje:

 

Onsdag den 15. februar kl. 15-16.30
I festsalen på rådhuset, Flakhaven 2, 5000 Odense C

 

Der er fri entre, og alle er velkomne.

 

Yderligere oplysninger

Ældre Sagens direktør Bjarne Hastrup, kontaktes via Linda Ankerstjerne, mobil 22 54 53 19
Rådmand Jane Jegind, mobil 20 91 10 31
Presseansvarlig Annette Wognsen Frederiksen, Ældre- og Handicapforvaltningen, 21 17 24 84