Spring til indhold
Nyhed

Handicapprisen 2011 gik til ildsjæl fra Bilka

10-02-2012

Da Odense Handicapråd gennemgik de indkomne indstillinger til Handicapprisen 2011, var man ikke på noget tidspunkt i tvivl om, at det var Niels Larsen, som skulle have prisen. Formand for Odense Handicapråd Birthe Malling fortæller:

 

- Som afdelingsleder i en stor virksomhed er Niels Larsen et eksempel på en odenseansk arbejdsgiver, der har formået at skabe et arbejdsmiljø, hvor der er plads til alle, også medarbejdere med handicap. Men det, der virkelig gjorde udslaget for os, var indstillingens beskrivelse af Niels Larsens menneskelige kvaliteter og store personlige engagement i forhold til afdelingens medarbejdere med handicap.

 

Og i Handicaprådets begrundelse for valget af Niels Larsen som vinder af Handicapprisen 2011 var det netop hans menneskelige kvaliteter, som var i fokus:

 

”Niels Larsen har udvist enorm menneskelig rummelighed og social forståelse i forbindelse med ansættelse af personer med handicap eller særlige behov. Niels Larsen er en person, som altid ser muligheder frem for begrænsninger, og i en årrække har han således integreret både psykisk udviklingshæmmede og personer med ADHD, psykiatriske diagnoser, hjerneskader og hørehandicap i rengøringsafdelingen.”


Prisvinder med stort socialt engagement

I sin tale efter prisoverrækkelsen gav Niels Larsen udtryk for, at vi alle sammen har et ansvar for at skabe plads til mennesker med handicap:

 

- Jeg er selvfølgelig meget stolt af at modtage Handicapprisen. Men jeg synes ikke, at jeg har gjort noget særligt – kun det, som ethvert andet menneske med social ansvarsfølelse burde gøre. Og i virkeligheden er det ikke mig, der har gjort det hårde arbejde. Det har derimod mine handicappede medarbejdere, som har kæmpet mod hårde odds for at komme ind på arbejdsmarkedet og blive en del af et arbejdsfællesskab.

 

Niels Larsen har allerede besluttet, at den ene halvdel af prisen skal gå til Børns Vilkår, mens den anden halvdel skal bruges på en personalefest i Bilkas rengøringsafdeling, med overskriften ”Hvor ville det dog være kedeligt, hvis vi alle sammen var ens”.

 

Yderligere information

Yderligere information kan fås hos formand for Odense Handicapråd Birthe Malling, på tlf. 65 94 35 27.