Spring til indhold
Nyhed

Fugleskjul bygget af frivillige klar til indvielse

17-02-2012
Søndag formiddag kan man være heldig at få et glimt af en forbipasserende havørn eller andre spændende fugle, når Stige Øs nye fugleskjul indvies kl. 10 af Poul Falck, formand for Det Grønne Råd i Odense Kommune og næstformand i By- og Kulturudvalget.

Få hjælp til at spotte fuglene
Dansk Ornitologisk Forening holder åbent kl. 10 til 14 både ved fugleskjulet og ved Odense Ås udløb i Odense Fjord, hvor der vil være folk tilstede, der fortæller om fuglene og kan hjælpe med at spotte, hvilke fugle, der lægger vejen forbi. Alle er velkommen til at deltage, og der vil være en varm servering på den forhåbentlig klare dag.

- Der er størst chance for at se mange fugle om morgenen, så derfor håber vi, at mange vil være morgenfriske. Med skjulet håber vi også, at det vil blive muligt for de knap så fuglekyndige at opleve fjordens fugleliv tæt på, forklarer naturformidler Henrik Kalckar Hansen fra Dansk Ornitologisk Forening.

Parkering skal foregå ved hovedindgangen på øen, mens selve indvielsen foregår ved nordsiden af selve Stige Ø, syd for Sortehusene.

Et fint samarbejde
Selve opførelsen er udført af aktive frivillige fra Dansk Ornitologisk Forening Fyn, mens materialerne er betalt dels af Friluftsrådets Tips-og Lottomidler og dels af Odense Kommune. Myndighedstilladelserne har Odense Kommune også stået for. Der for er projektet er et fint, lille eksempel på Odense Kommunes øgede fokus på nye samarbejdsformer og inddragelse af frivillige kræfter. 

For yderligere oplysninger
Dansk Ornitologisk Forening, Fyn, Henrik Kalckar Hansen tlf. 3070 9038  kalckar@webspeed.dk
Odense Kommune, Park og Natur, Birgit Bjerre Laursen bbl@odense.dk, 6551 2726