Spring til indhold
Nyhed

Fra skidt til skat

26-01-2012

Udstillingstitlen Fra skidt til skat er ikke tilfældig. Julies Kyhls kunstværker er nemlig fremstillet af gamle stumper og stykker, brugte dimser og dippedutter, som i hendes hænder på magisk vis forvandles og får nyt liv. Et brugt rivejern, indmaden i en lommeregner, et gammeldags lommeur - alt kan tilsyneladende (gen)anvendes. Og selvom der er en overvældende grad af småtterier og humoristiske detaljer, er det langt fra kaotisk. I Julie Kyhls værker er der en fin fornemmelse for symmetri og orden. Smådelene roder ikke hjemløse rundt, men har tydeligvis fået tildelt en bestemt plads i det samlede udtryk. 

Jylie Kyhl er autodidakt multikunstner og har i hele sit arbejdsliv skabt kunst og kultur primært for børn. Fra scenografi over bogillustrationer til flotte tableauer - eller kukkasser - som hun selv kalder dem. 

Kunstudstillingen i Vollsmose Kulturhus kan opleves i åbningstiden d. 6. februar – 27. marts 2012. Der er fernisering mandag d. 6. februar kl. 16-17. Alle er velkomne, og der er fri entré.

Julie Kyhl er født i København i 1955, og har arbejdet sammen med store kunst- og kulturproducenter som Thomas Winding, Jytte Abildstrøm, Peter Larsen og Det Lille Teater. I 2008 var hun illustrator på DR’s ulandskalender. Hun har gennem en årrække udsmykket vinduet i Eiffelbar på Christianshavn, som rigtig mange christianshavnere og københavnere kender.

Yderligere oplysninger

Kultur- og kommunikationsmedarb. Ann Christina Lie,  tlf. 63 75 08 81.