Spring til indhold
Nyhed

ErhvervsKontakten hjælper den portugisiske drøm til Danmark

30-11-2012

-Hvordan finder jeg en revisor? Hvordan foregår det med løn til medarbejderne, og hvordan får jeg fat på en dankortautomat?

Imens Fernando Figueiredo har siddet i Portugal, har han sendt mail efter mail med spørgsmål til ErhvervsKontakten i Odense Kommune. Han har nemlig haft brug for al den hjælp, han har været i stand til at få. For Fernando Figueiredo er overbevist om, at fremtiden ligger i Odense.

-Uden ErhvervsKontakten og Invest in Denmark ville det aldrig have været muligt. Det ville have været som at køre rundt i en cirkel, som jeg ikke kunne skære igennem for at nå mit mål, siger Fernando Figueiredo i ErhvervsKontaktens kontorer, mens han med hænderne tegner en cirkel, som leder tankerne hen på en labyrint med udgange, der er gemt godt af vejen.

Vejen har været lang for Fernando Figueiredo. Både til Danmark, men også til beslutningen om at satse på en butik, der sælger kork-produkter. Oprindeligt er han uddannet kemi-ingeniør. Han har arbejdet i Frankrig og Holland, og han har både undervist og været konsulent for virksomheder.

For to-tre år siden var det netop hos en af disse virksomheder, at han opdagede, hvilke kvaliteter kork indeholder.

-Virksomheden lavede korkprodukter, og jeg blev forbavset over, hvad produktet kunne. Alt, hvad der kan laves af læder, kan laves af kork, siger han.

Portugal er hjemlandet for de fleste korktræer i verden, men alligevel er det svært at finde en butik i Portugal, der udelukkende sælger kork-produkter. For det meste er det turister, der køber varerne i den butik, som Fernando Figueiredo kender i Lissabon.

At barken fra korktræet, som ifølge Fernando Figueiredo er det eneste ved træet, der er noget værd, skulle blive hans fremtid, havde kemiingeniøren aldrig troet. Men den barske virkelighed i Sydeuropa krævede, at han måtte vende blikket væk fra det, han var uddannet som.

-Finanskrisen fik mig til at tænke mig om, og den er en af grundene til, at jeg flytter, siger Fernando Figueiredo og fortæller, at der blev længere og længere mellem virksomheder, der trængte til konsulenthjælp.

Sammen med et hold af marketingskonsulenter satte han sig sammen for at finde ud af, hvor en butik med korkprodukter ville slå bedst igennem. Til sidst stod valget mellem tre byer i Sverige og Odense i Danmark.

-Invest in Sweden var meget imødekommende, men i Danmark virkede det bedre, siger Fernando Figueiredo, som igennem Invest in Denmark kom i forbindelse med ErhvervsKontakten i Odense. I august i år besluttede han sig endeligt, og strømmen af mail begyndte at tage fart.


Den eneste butik af sin slags i Danmark, som sælger et bredt udvalg af varer, der udelukkende er fremstillet af kork. Det er den drøm, som Fernando Figueiredo står på tærsklen af, når han efter planen åbner ”Pure Kork” i Vintapperstræde 1.december.

Og han føler sig allerede hjemme, selv om han kun har boet hos en værtsfamilie, mens han venter på at finde sit eget sted.

-For 25 år siden var jeg i Odense for første gang. Jeg kendte en pige her, og hvis jeg i forbindelse med rejser kom til byen, steg jeg altid ud af toget. Det er en by, der er let at vænne sig til at være i, og menneskene er venlige og imødekommende, fortæller Fernando Figueiredo.

Og ErhvervsKontakten har været på samme måde.

-Jeg har stillet ErhvervsKontakten en masse spørgsmål. Det sidste var, hvor jeg kunne købe en cykel, griner Fernando Figueiredo. 

Kontakt:

Pure Kork, Fernando Figueiredo, fernando.figueiredo@mail.com, +351 96 62 57 563 (mobil) / 63110344
ErhvervsKontakten, Kontorchef Mette Beck-Nielsen, mebec@odense.dk, 2459 7639