Spring til indhold
Nyhed

Energiaftalen giver plads til gartneriernes grønne udvikling

22-03-2012

I december skrev Anker Boye og Odense Byråd til klima- og energiminister Martin Lidegaard om ulemperne ved at lægge høje energigebyrer på erhvervslivet. Især med udgangspunkt i de omkring 6.000 – 7.000 mennesker i Odenseområdet der er beskæftiget indenfor gartneri og i tilknyttede virksomheder.

 

- Branchen er i gang med en god grøn udvikling. Med det forlig, der er indgået får de mulighed for at fortsætte arbejdet. Det gavner gartnerierne og følgeindustrien, det fastholder arbejdspladser og det er til gavn for hele området. Det var den udvikling, jeg påpegede i brevet til ministeren, så jeg er godt tilfreds med forliget, siger Anker Boye, der fremhæver det positive i et bredt forlig.

 

- For erhvervslivet er stabiliteten vigtig. Et bredt forlig giver dem en retning og en sikkerhed i år frem i tiden, og det skal der til, for at de kan investere i at udvikle deres virksomheder, siger han.

 

Giver plads til at udnytte potentialer

- I Odense ser vi mange potentialer i gartneribranchen. Der er mange ansatte, mange selvstændige erhvervsdrivende, og der er en række muligheder for at branchen kan udvikle sig. Ikke mindst i en grøn retning, siger Anker Boye.

 

- De seneste år har gartneribranchen nedbragt deres varmeforbrug med næsten 40 procent. Det har gavnet både miljøet og erhvervet, og som kommune arbejder Odense for at støtte op om branchens udvikling, siger Anker Boye.