Spring til indhold
Nyhed

En flodhest går om hjørnet i Vollsmose Kulturhus.

16-05-2012
Den herboende afrikanske koraspiller Basiru Suso, og den skattede digter Viggo Madsen har begået en sprit-ny cd med titlen ”En flodhest går om hjørnet,” der er produceret af Basiru Suso.

Sammen vil de give smagsprøver fra ”En flodhest går om hjørnet”, der er et dybt originalt bidrag til mødet mellem lyrik og musik.
 
Viggo Madsen, der er født i 1943, er især digter, men har også fået udgivet flere prosa-værker, blandt andet børnebøger, og et par cd-udgivelser – om flodhesten Boffel og dens spøjse familie - er det også blevet til. Siden forfatterdebuten i 1966 har Viggo Madsen modtaget adskillige hædersbevisninger for sit forfatterskab. For eksempel Statens Kunstfonds Arbejdslegat, Bukdahls Bet – Den smalle Litteraturpris og Emil Aarestrup Medaillen. Og så er Viggo Madsen uddannet bibliotekar.

Som sådan arbejdede Viggo Madsen i en årrække på Vollsmose Bibliotek, og blev pensioneret i 2003. De digte, der ligger til grund for ”En flodhest går om hjørnet” eksisterede i årevis kun overleveret i private afskrifter fra Viggo Madsens helt tidlige favntag med litteraturen, og har altså været længe undervejs.

Basiru Suso, der er en sand mester på sit instrument – den 21-strengede afrikanske kora, hvis lyd minder om en harpe – ”…har tilbragt år og dage i studiet, for at frembringe den bedst mulige lyd, som jeg så, tekst for tekst, også har været i studiet og indtale digtene til,” siger Viggo Madsen. 

Og resultatet af det yderst spændende samarbejde mellem Basiru Suso og Viggo Madsen kan altså opleves ”live” I Vollsmose Kulturhus fredag den 25. maj, og dét kan man godt glæde sig til.