Spring til indhold
Nyhed

Det er jer, der ved, hvad der virker

29-03-2012

- Odense by skal tilbyde højere kvalitet og gode rammer til både de helt unge og de mere voksne publikum. Det kan vi som kommune ikke gøre alene, for det er restauratørerne, der ved, hvad der foregår, og hvad publikum vil have. Derfor skruer vi op for samarbejdet, siger Anders W. Berthelsen (A), der sidder i Odense Byråd og er formand for Bevillingsnævnet.  

I denne uge har kommunen sendt et spørgeskema ud til restaurationer, Cityforeningen og til byens gymnasier, der kender de helt unge. Her kan parterne melde ind om deres holdninger og erfaring om alt fra åbningstider over nye beværtninger til tryghed i nattelivet. 

Svarene vil indgå i et dialogmøde senere på foråret, hvor en del af interessenterne bliver inviteret til at deltage.  

Fælles om et trygt natteliv
Det er noget nyt, at tryghed indgår som særligt fokusområde i Bevillingsnævnets arbejde, men for direktør for Cityforeningen er prioriteringen rigtig. Peter Bøgholm siger:  
- Jeg har været med til et indledende møde, og jeg synes, det er helt rigtigt set, at kommunen inddrager os og vores medlemmer. Restauratørerne oplever for eksempel bylivet, nattelivet og menneskerne i det. Så vi har selvfølgelig nogle idéer til, hvad der virker, også i forhold til at gøre byen tryggere. Og det er jo i alles interesse, at Odense tilbyder et trygt natteliv. Det smitter positivt af på, hvordan folk bruger byen generelt. 

Samarbejdet går ikke kun imellem Bevillingsnævnet og byens parter. Også Tryg By sekretariatet har fra begyndelsen været med i arbejdet, forklarer formand for Tryg By udvalget, Christian Frederiksen.  
- Udvalget for Tryg By har et særligt fokus på tryghed, og den viden bringer vi i spil hos andre, derfor er vi gået med i samarbejdet om et trygt natteliv i Odense. For en tryg by skabes bedst i samarbejder. Både på tværs af kommunale udvalg og med eksterne parter, siger Christian Frederiksen.    

Fakta, Trygt natteliv: 

  • 2/3 del af den samlede vold i Odense finder sted i weekenden
  • Volden på værtshuse er faldet med 10% over de sidste 15 år. Den er i dag 14% af den samlede vold.
  • Volden på offentlige steder udgør 36% af den samlede vold
  • Natten er den mest ufredelige del af døgnet – kl. 23.30 – 5.30.