Spring til indhold
Nyhed

Børnefællesplæne indvies på Assistenskirkegården

25-05-2012

Onsdag den 30. maj kl. 14.00 indvier By- og Kulturrådmand Steen Møller den nye Børnefællesplæne på Assistenskirkegården i Odense.

Assistenskirkegården i Odense udvider sine tilbud med en Børnefællesplæne, som er en anonym urnefællesplæne for fostre mellem 14. og 22. graviditetsuge. Hensigten med Børnefællesplænen er at give et værdigt alternativ til de forældre, der mister deres ufødte barn.

- I Odense er vi meget opmærksomme på, at vores kirkegårde følger samfundets udvikling, borgernes ønsker og nye behov. Vi har allerede afdelinger for forskellige trosretninger, ligesom vi har de mere traditionelle fællesgrave. En børnefællesplæne kan være med til at hjælpe forældre, der har mistet, ved at være et smukt og respektfuldt sted, hvor de kan mindes og bearbejde sorgen, siger rådmand Steen Møller.

Børnefællesplænen er skabt i samarbejde mellem Svangreklinikken på Odense Universitetshospital og Kirkegårdskontoret, Odense Kommune og er resultatet af en fælles indsats for at imødekomme nye ønsker og behov.

I den anonyme børnefællesplæne nedsættes fælles askeurner. Svangreklinikken og Kirkegårdskontoret håndterer i tæt dialog forløbet med kremering og urnenedsættelse.

Indvielse onsdag den 30. maj 2012
Alle er velkomne til at deltage i indvielsen.

Rådmand Steen Møller og afdelingssygeplejerske og jordmoder Hanne Toft-Andersen, fra Svangreklinikken på Odense Universitetshospital holder taler ved indvielsen.

Tid og sted: Onsdag den 30. maj 2012 kl 14.00 -15.00 ved Kirkegårdskapellet, Heden 5, 5000 Odense C.

Yderligere informationer
Rådmand Steen Møller, e-mail: sm@odense.dk, mobil: 51 48 19 20
Landskabsarkitekt Casper Nicolai Khalik Pagh Vett, e-mail: cnpv@odense.dk, mobil: 40 16 28 01