Spring til indhold
Nyhed

Arkitekturudstilling om fremtidens institutioner kommer til Odense

19-04-2012
Udstillingens indhold
Brugernes ønsker og behov er i fokus, når fremtidens institutioner skal bygges, og vi er alle brugere af institutioner på et eller andet tidspunkt i vores liv. Enten som små børn i en daginstitution, som større børn i en folkeskole eller som ældre i en plejebolig – men også som enten forældre, pårørende eller måske medarbejdere. 

Udstillingen ønsker at præsentere, hvordan fremtidens daginstitutioner, folkeskoler og plejeboliger vil blive indrettet. Blandt andet præsenteres der otte konkrete byggerier, der hver giver deres bud på fremtidens institutionsbyggeri.

Én indgang for ældre og mennesker med et handicap
Et projekt, man kan møde på udstillingen i dagene 26.-28. april, er Ældre- og Handicapforvaltningens arbejde med at skabe én indgang for borgerne. Forvaltningen er i gang med en omfattende omstilling af den måde, man møder borgerne på. Ambitionen er, gennem et øget fokus på den enkeltes egne ressourcer, at støtte borgeren til at kunne bevare eller skabe et aktivt, værdigt og meningsfuldt hverdagsliv. Og en af de ting, der konkret skal støtte op om denne ambition, er én indgang til at komme i dialog med forvaltningen.

På udstillingen kan du se mere om forvaltningens arbejde og bidrage med dine ideer og input til, hvordan denne indgang konkret kunne se ud. 

Samarbejde med Dansk Arkitekturcenter
Vandreudstillingen arrangeres af Dansk Arkitekturcenter i samarbejde med Odense Kommune. På hjemmesiden www.modelprogram.dk, kan interesserede læse mere om udstillingen og projektet bag.   

Udstillingen vil være at finde på Gråbrødre Plads fra den 24. april til den 10. maj og er åben mandag – lørdag kl. 10 – 18.  

For yderligere oplysninger

Kontakt: 
Jacob Høffer Larsen, By- og Kulturforvaltningen, Odense Kommune, tel:  65512028, mail: jahl@odense.dk
Malene Munch Hansen, Ældre- og Handicapforvaltningen, Odense Kommune, tel: 65513223, mail: malnh@odense.dk