Spring til indhold
Nyhed

600 børn og unge indvier Byens Ø med motionsdag

04-10-2012

Odense Kommune tilbød lige inden sommerferien byens 7.-10. klasser at afholde deres årlige motionsdag på Byens Ø. Øen kan rumme ca. 600 børn og unge, og meget hurtigt var pladserne fyldt op. Tre skoler fik de eftertragtede pladser: Tingløkkeskolen, Søhusskolen og Holluf Pile Skole.

- Den overvældende interesse fra skolerne glæder mig rigtig meget, siger by- og kulturrådmand Steen Møller. Og det er jo ikke bare nu, at interessen har været stor. Gennem hele arbejdet med etablering af de midlertidige aktiviteter har vi oplevet en stor interesse og et formidabelt samarbejde – på tværs af kommunens forvaltninger, og ikke mindst med de fremtidige brugere og foreninger på Byens Ø, og naboerne til øen. Dette arbejde er et godt eksempel på, at når vi står sammen og indgår i fællesskaber, står vi stærkere, og det kan lade sig gøre at skabe noget unikt i vores by.

 

Aktiviteter på dagen
Hver klasse skal deltage i tre aktiviteter på dagen, hvoraf den ene er løb. Derudover er der 12 forskellige aktiviteter, som klasserne trækker lod imellem ved ankomsten. Og aktiviteterne spænder bredt: Fra petanque til høvdingebold over zumba og dans til parkour og crossfit. Til nogle af aktiviteterne er der etableret anlæg, andre er kommet i stand i dagens anledning. Og det er netop det, øen også kan: Indbyde til, at man udnytter den til forskellige aktiviteter og ikke nødvendigvis kun til de aktiviteter, der er anlæg til.

Det er frivillige fra de foreninger, der holder til med aktiviteter på Byens Ø, og instruktører fra Korsløkke Ungdomsskole, der står for at gelejde de unge mennesker igennem dagen på allerbedste vis.

Program
8.45    Skolerne ankommer
9.10    Velkomst og kick off ved Teaterfabrikken
9.30    Aktiviteterne går i gang (by- og kulturrådmand Steen Møller sejler i kano kl. ca. 10.30)
11.30  Frokost - og tale ved by- og kulturrådmand Steen Møller
12.00  Aktiviteterne fortsætter
13.00  Farvel og tak     

- Det er vores håb, at dagen vil få de unge til at få øjnene op for de mange muligheder, Byens Ø tilbyder. Når de kommer hjem og fortæller deres familie og venner om dagens begivenheder, er det jo vores håb, at det gode budskab spreder sig som ringe i vandet og er med til at få gang i vores havn, siger leder af Ungdomshuset Karsten Damgaard, som er ansvarlig på dagen.

Sponsorere
Skolernes Motionsdag har i år 30 års jubilæum, og det markeres med 30 events landet over – Odenses arrangement på Byens Ø er en af dem. Skolernes Motionsdag bidrager med 5.000 kr. og national markedsføring. Ud over Skolernes Motionsdag sponsorerer den lokale Kvickly på Skibhusvej og Rynkeby arrangementet med lidt mad og drikke til de aktive, unge mennesker.

Kontakt
Steen Møller, by- og kulturrådmand, tlf.: 51 48 19 20, e-mail sm@odense.dk.
Karsten Damgaard (ansvarlig på dagen), Ungdomshuset, Korsløkke Ungdomsskole, tlf.: 29 10 71 24, e-mail kada@odense.dk.

 

Fakta om Byens Ø
Byens Ø skal omdannes fra et industriområde til et levende kultur- og aktivitetsområde. Derfor har By- og Kulturudvalget godkendt, at der bruges 5 mio. kr. til midlertidige aktiviteter. Aktiviteterne står klar til brug den 12. oktober.

Projektet er et samarbejde mellem By- og Kulturforvaltningen, Børn- og Ungeforvaltningen, Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen (Bygningsrenovering) og Odense Havn.