Spring til indhold
Nyhed

10 odenseanske virksomheder hædret for klimaindsats

04-06-2012

Onsdag d. 30. maj blev dagen, hvor hele 10 virksomheder modtog KLIMAVÆRKETs diplom for deres nuværende og fremadrettede klimaindsats. For at modtage diplom har medlemmerne gennemført et kursus i energistyring, udarbejdet et CO2-regnskab samt gennemgået sit forbrug ved hjælp af KLIMAVÆRKETs store tjekliste. De nyudklækkede KLIMAKOMETER er:

  • Odense Havn
  • Sygehusapotek Fyn
  • Micro Matic
  • Mogens Frederiksen Automobiler, afdeling M og V
  • Aasum Smedie
  • VandCenter Syd
  • Østergården – AB
  • Odense Zoo
  • Syddansk Erhvervsskole
  • Fyns almennyttige Boligselskab.
Der er dog ingen af diplommodtagerne, som hviler på laurbærrene af den grund. For de har alle set den økonomiske fordel i energibesparelser og har derfor sat nye mål for 2012 og 2013. Eksempelvis planlægger Odense Zoo at kaste nyt lys på chimpanserne ved at konvertere til LED.

LED giver store besparelser

Ud over diplomoverrækkelsen var arrangementets tema ’belysning’ med særligt fokus på LED, hvor Go’ Energis Martin Winther-Gaasvig fortalte om markedets udvikling. Til stede var også de to LED-specialister Holbech Lys og LEDsense, så arrangementets deltagere på egen hånd kunne opleve det sidste nye inden for moderne og energirigtig belysning.

Og endelig gav Elgiganten og Arbejdernes Landsbank, 2 af KLIMAVÆRKETs medlemmer, en forsmag på, hvor store besparelserne kan være – simpelthen ved at fremlægge deres tidligere og nuværende energiforbrug fra før og efter konverteringen til LED.

Gode gaver fra Go’ Energi

Ved samme lejlighed trak Go’ Energi lod om 2 energigennemgange, de såkaldte Go’ Energi Tjek, til en værdi af 10.000 kr. pr. stk. De heldige vindere blev Micro Matic og Mogens Frederiksen Automobiler, som nu kan se frem til at få besøg af en specialist, som kan belyse mulige indsatsområder og yderligere energibesparelser.

***

KLIMAVÆRKET er et gratis erhvervsnetværk, som hjælper de odenseanske virksomheder, butikker, institutioner og boligforeninger med at sætte klimaet på dagsordenen.

Vores fokus er bæredygtighed og energibesparelser, som gavner både det enkelte erhvervs økonomi og klimaet på samme tid. 
 
I første halvår af 2012 har 126 butikker, virksomheder, boligforeninger og institutioner meldt sig ind i netværket.

KLIMAVÆRKET forankres i Odense Kommune, som har indgået partnerskab med MiljøForum Fyn. Netværket udspringer af det overordnede EU-projekt LoCaRe og modtager derfor støtte i perioden 2011-2012.


Kontaktinformation

Projektleder Christine E. Dalgaard, ched@odense.dk, 21 39 36 23
Projektleder Christina Melvang, cme@udviklingfyn.dk, 20 23 16 34
 
www.odense.dk/klimavaerket