Spring til indhold
Nyhed

Vækst via akademikere

30-03-2011

I april 2010 fik små og mellemstore virksomheder(SMV) i Odense muligheden for at have en nyuddannet akademiker tilknyttet som projektleder i et halvt år eller mere.

Erfaringerne med at koble akademikere med lokale SMV’er har været positive. Ud over værdien i at få et dybere kendskab til ’matchmaking’ mellem akademikere og erhvervslivet, så er det også muligt at dokumentere, at især de mindre virksomheder oplever en øget omsætning pga. den nye viden akademikeren tilfører virksomheden.

- Vores akademiker i løntilskud havde en tilgang til kommunikation og markedsføring, der har gjort virksomhedens profil skarpere og mere konsistent. Der er kommet øget bevidsthed omkring formidlingen af de tekniske produkter, og der kommunikeres nu i højere grad mod potentielle kunder, siger Birger Sørensen, administrerende direktør for Roll-o-Matic.


Alternativ til arbejdsløshed

Projektet giver desuden den nyuddannede akademiker muligheden for at vise og udvikle sine kompetencer. Helene Møller startede som nyuddannet i løntilskud hos Roll-o-Matic og er i dag ansat i virksomheden.

- Jeg kom med en baggrund, som var vidt forskellig fra mine nye kolleger, og det har betydet, at vi gennem forløbet har lært rigtig meget af hinanden. Jeg har kørt flere projekter sideløbende og fået lov til at afprøve en masse ting, hvilket har været med til at skærpe min faglige profil. Og se mine projekter lykkedes var bare det hele værd, siger Helene Møller, der i dag er fastansat i virksomheden.


Erfaringer videreføres

Pilotprojektet ’Fra kvalifikationer til kompetencer’ er igangsat af Udvikling Odense og finansieret af Det Lokale Beskæftigelsesråd Odense. Projektet har kørt fra d. 1/5-10 og afsluttes ved udgangen af april 2011. Den succes og de erfaringer projektet har affødt, bygges der nu videre på i et nyt projekt ’Vækst via IT’. Her får udvalgte virksomheder et tilbud om at ansætte en ’IT-angel’.

- Projekter som disse er forbilledlige eksempler på at koble uddannelse og erhvervsliv til fordel for begge parter. Samtidig imødekommer det aktuelle udfordringer i forhold til både arbejdsløshed og behov for vidensvækst i virksomhederne, siger borgmester i Odense, Anker Boye.


Pressekontakt: Line Reimuth Winther: 6375 9519 / 2987 9912

(Katrine Krebs): 5177 7466

Case: Helene Møller: 6611 1618 / 4054 2895

Birger Sørensen: 6611 1618


Udvikling Odense er en del af Odense Kommune og arbejder med service og udvikling på erhvervs- og turismeområdet.