Spring til indhold
Nyhed

Undgå at julen går op i røg

28-11-2011

Julemåneden er højsæson for brande rundt omkring i de danske hjem. Tal fra Beredskabsstyrelsen viser, at brandvæsenet rykkede ud til knap 700 brande i private boliger i løbet af december 2010. Det er omkring 50 procent flere udrykninger end i en normal måned.

Herudover håndterer forsikringsselskaberne normalt skadesanmeldelser fra 1.400 brande i julemåneden, og udbetalingen af erstatninger løber op i cirka 40 millioner kroner. Oplysninger baserer Forsikringsoplysningen på baggrund af erfaringer fra tidligere år.
 

Tænd levende lys med omtanke

For at sikre, at julen ikke går op i røg, bør man følge disse råd, når man tænder adventskranse, kalenderlys og andre levende lys:

  • Gå aldrig fra levende lys
  • Den, der tænder, slukker
  • Hav altid vand i nærheden

Læs flere gode juleråd på brandvæsenets hjemmeside www.odense.dk/brand og læs om, hvordan du får en brandsikker jul på Beredskabsstyrelsens hjemmeside www.brs.dk.

I den vedhæftede fil, findes tal for kommunens udrykninger til brande i private beboelser i julemåneden i perioden 2007-2010. Oversigten indeholder tal for alle landets 98 kommuner, og nytårsaftens dag er ikke regnet med i tallene.

 

Yderligere informationer

For yderligere informationer kan afdelingsleder i Forebyggende Afdeling Mads Dalgaard kontaktes på telefon 23 62 39 45 – mda@odense.dk