Spring til indhold
Nyhed

Udviklingshæmmede støtter kuglerne

15-03-2011

Det var en avisartikel om prostatakræft, der inspirerede brugerne på Odense værkstedet Camillagården til at producere et armbånd, hvor overskuddet går til forskning i prostatakræft.

- Nej, hvor er det synd for mændene. Kan vi ikke gøre noget for at hjælpe dem?, spurgte Simon, der er udviklingshæmmet og en af idémagerne bag kampagnen. I artiklen stod der, at der er lige så mange mænd årligt, der dør af prostatakræft, som der er kvinder, der dør af brystkræft.

- Derfor synes vi, at vi skulle gøre noget for mændene - det er lidt snyd, der kun er noget for damerne, fortæller Simon med henvisning til Kræftens Bekæmpelses årlige kampagne ’Støt brysterne’.

Armbånd mod kræft
På Camillagården er det i høj grad brugerne, der driver udviklingen, og der er ikke langt fra tanke til handling. Derfor gik produktionen af et råt armbånd hurtigt i gang på Camillagården.

Armbåndet sælges nu for 50 kroner. 30 kroner koster det at producere armbåndet. Det giver 20 kroner i overskud, som går ubeskåret til Kræftens Bekæmpelse til forskning i prostatakræft.

Armbåndet kan købes i Camillagårdens nyåbnede butik:

Peder Skramsvej 19
5220 Odense SØ

Åbningstid:
Hverdage fra kl. 9-15 og fredage 9-12.

Om Camillagården
Camillagården er arbejdsplads for mennesker med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne og modtog i november 2010 KLs lille Innovationspris for et projekt om Brugerdreven Innovation. Prisen blev givet for værkstedets evne til at lade brugernes egne idéer drive udviklingen og arbejdet på Camillagården. Det nyeste tiltag ’Støt kuglerne’ er et godt eksempel på, at det er brugernes idéer, der bliver ført ud i livet.

Yderligere oplysninger

Afdelingsleder Christina Pawsø, mobil 40 13 70 45
 

Armbåndet sælges for 50 kroner. 30 kroner koster det at producere armbåndet.
Det giver 20 kroner i overskud, som går ubeskåret til Kræftens Bekæmpelse
til forskning i prostatakræft.