Spring til indhold
Nyhed

Udviklingshæmmede giver 77.580 kr. til kræftforskning

21-12-2011

Idérigdom hos brugerne på Odense-værkstedet Camillagården har resulteret i en julegave på 77.580 kr. til Kræftens Bekæmpelse. Så stort blev overskuddet nemlig af den kampagne, Camillagården skød i gang i foråret 2011. Pengene går til Kræftens Bekæmpelses forskning i prostatakræft.

- Det er rigtig flot gået. Og et godt eksempel på, at man godt kan bidrage til fællesskabet, selvom man på nogle punkter selv har brug for hjælp, udtaler rådmand Jane Jegind (V).

Mændenes tur

De fleste kender Kræftens Bekæmpelses ”Støt Brysterne”-kampagner. Men faktisk dør stort set lige så mange mænd af prostatakræft. Derfor mente brugerne på Camillagården – et af Odense Kommunes værksteder for psykisk udviklingshæmmede – at det måtte være mændenes tur. Idéen til projektet ”Støt kuglerne” var født.

På Camillagården er udviklingen i høj grad drevet af brugernes idéer, og der er aldrig langt fra tanke til handling. Derfor gik produktionen af et mandearmbånd i læder og stål hurtigt i gang, og senere kom også nøgleringe til.

Hviler ikke på laurbærrene

Det er ikke længere muligt at købe de eftertragtede armbånd og nøgleringe, men succesen har givet Camillagårdens brugere blod på tanden.
 

- Det har været rigtig sjovt. Ikke mindst da presseomtale både i landsdækkende og lokale medier pludselig fik telefonerne til at gløde, fortæller afdelingsleder Pernille Bovtrup, der afslører, at brugerne planlægger at være klar med et nyt produkt i løbet af foråret 2012, som også skal sælges til fordel for en god sag.

Yderligere information

Pernille Bovtrup, afdelingsleder Camillagården, direkte telefon: 21 32 93 54, mail: pbo@odense.dk