Spring til indhold
Nyhed

Kursuscenter får pift med hjælp fra tidligere Apple designere

04-01-2011

Dele af Odense Kommunes uddannelsescenter er forvandlet fra gammel folkeskole til en ny kreativ ”legeplads”. Udviklet af brugerne selv i samarbejde med det amerikanske innovationsfirma Ideo, der bl.a. har udviklet design for computer giganten Apple.


Nytænkning skulle der til da moderniseringen af Odense Kommunes uddannelsescenter blev skudt i gang. Innovation og ”Low budget space design” var de vilkår arkitekter, designere og brugere af centeret måtte arbejde med for at omdanne de gamle klasselokaler til en ny kreativ legeplads for centerets kursister. Det ønske har præget både udarbejdelsen og det færdige resultat. Odense Kommune har for meget få midler på baggrund af brugernes ideer skabt et nyt læringsmiljø.


- Vi ville gerne teste brugerdreven innovation i Odense Kommune. Selvom vi står midt i økonomisk trængte tider, skal vi have blik for de forventninger fremtiden byder på. Vi vil derfor give medarbejderne en ny fysisk ramme, hvor de kan udvikle de nye ideer og løsninger, der skal sikre borgerne en fortsat god service i den nye økonomiske virkelighed, siger en meget tilfreds stadsdirektør, der også kan glæde sig over at projektet kun har brugt i alt 2,2 millioner kroner.


Brugerne af uddannelsescenteret har været omdrejningspunktet for projektet. De er selv kommet med ideer til, hvordan de fysiske rammer kunne forbedres og de har løbende testet forskellige løsninger, inden de udvalgte forslag blev overleveret til det arkitektfirma, der har stået for ombygningen.
 

- Jeg er meget overrasket over resultatet. En hel gang og fem nye lokaler har fået et nyt design for et meget begrænset budget. Nu kan vi give brugerne af centeret nogle inspirerende rammer og samtidig har vi fået udviklet en metode til at udvikle nye løsninger, siger stadsdirektør Jørgen Clausen om de nye lokaler og konceptet ”Low budget space design”, som projektgruppen har udtænkt.


De nye lokaler er en helt legitim legeplads for medarbejdere og ledere. Her kan de søge hen, når der er brug for at udtænke nye løsninger på kommunens udfordringer.


- Metoden projektgruppen har udviklet kan vi tage i brug i mange andre sammenhænge i kommunen, så jeg synes virkelig vi har fået meget for pengene, fortæller Jørgen Clausen.


Åbningsfest:

Tirsdag den 4. januar inviteres pressen til indvielse af de nye lokaler på Odense Kommunes Uddannelsescenter i Schacksgade 39, 5000 Odense C. Kl. 15.00 – 15.30. Stadsdirektøren og projektlederen vil svare på spørgsmål.


Fakta:

- Low Budget Space Design er udviklet af projektgruppen i Odense Kommune og er en metode der kombinere brugerdreven innovation og få økonomiske midler.

- Ideo er et amerikansk innovationsfirma der bl.a. har udviklet idéer for computerfirmaet Apple. Samarbejdet med Ideo opstod under direktørgruppens studierejse til USA i 2007.

- Odense Kommunes Uddannelsescenter har årligt godt 70.000 brugere primært ansatte i Odense Kommune.


Kontakt:
Projektleder Christian Terkelsen, mobil: 61 35 72 29 email: cdt@odense.dk

Stadsdirektør Jørgen Clausen, mobil: 40434424 email: jc@odense.dk

IDEO London, Marketing director Christine Hendrickson email: chendrickson@ideo.com +44 7507 643 843 (taler engelsk)