Spring til indhold
Nyhed

Tjenestebil kører på el

23-03-2011

Fredag den 25. marts skifter By- og Kulturforvaltningen den første tjenestebil ud med en elbil. Målet er, at de øvrige tjenestebiler på sigt skal skiftes ud med det mere miljøvenlige alternativ. Erfaringerne fra elbilen skal bruges i Odense Kommune, når bilparken skal fornys.

Den 25. marts ruller den første el-drevne tjenestebil i Odense Kommune på gaden. Det er en Mitsubishi iMiEV, der bliver første generation af elbiler i By- og Kulturforvaltningen. Bilen er miljøvenlig, støjsvag og forurener ikke.

- I Odense er vi ambitiøse på klimaområdet, og vi lancerer fra tid til anden informationskampagner til byens borgere, låner dem elcykler, eller opfordrer dem til at tage hensyn til miljøet. Men vi skal også kigge indad. Derfor glæder det mig, at vi nu kan skifte den første benzinsluger ud med et miljøvenligt alternativ, siger rådmand Jan Boye.

Den lille elbil er første skridt på vejen. På sigt skal alle tjenestebiler i By- og Kulturforvaltningen udskiftes til elbiler, men først skal forvaltningen høste nogle erfaringer.

- Vi udskifter ikke alle biler med det samme. Det er dels en stor udskrivning, men dels vil vi også gerne have nogle erfaringer med en elbil først. Hvad er godt ved den, hvordan fungerer batteriet, og hvor langt kan den køre på en opladning. Elbiler er stadig meget nye, og teknologien udvikler sig hele tiden, siger Thomas Jaap, kontorchef i By- og Kulturforvaltningen.

Økonomisk set er elbilen også en gevinst, da den er afgiftsfritaget.

Erfaringer høstet i By- og Kulturforvaltningen skal spredes til resten af Odense Kommune, når bilparken over de kommende år skal fornys. F.eks. kunne hjemmeplejens bilpark i fremtiden bestå af elbiler, som egner sig fortræffeligt til bykørsel.

FAKTA om elbilen
- Tophastighed på 130 km/t
- Fuldt opladet kan bilen kører ca. 144 km pr. gang
- Batteriet er placeret under gulvet
- Ladetiden er 7 timer
- Støjsvag
- Bilen har såkaldt ”charging mode 3”, som er den sikreste metode til opladning af elbiler


Yderligere informationer
Kontorchef Thomas Jaap, By- og Kulturforvaltningen, tjaa@odense.dk, tlf.: 65512704, mobil 51490422