Spring til indhold
Nyhed

Storyline, papirklip og bæredygtighed: Odenseanere holder workshops og overrækker priser i Japan

08-12-2011

Mette Genz fra Fyrtøjet afholder en workshop for personalet i H. C. Andersen Parken i Funabashi. Workshoppen tager udgangspunkt i storyline og målet er at inspirere parkens personale til en fornyet formidling af H. C. Andersens Eventyr for de japanske gæster i Parken, der har en halv million besøgende årligt
  
- Storyline er en sjov og engagerende form for ”totalfortælling”, som involverer hele huset og hele dets personale. Det er en rammeleg med roller, hvor man i fællesskab laver en fortælling ved hjælp af ord, billeder, drama og musik, fortæller Mette Genz.
  
Den fysiske ramme for workshoppen er Fyrtøjets tidligere Tommelise scenografi, som er genopbygget i H. C. Andersen Parken, og rollerne udfylder personalet selv undervejs.
  
Den odenseanske papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen har tidligere udstillet to gange i Funabashi, senest da hans 10m lange fotoudstilling ”De Klippede” vakte opsigt i byen i sommeren 2011. Han er stadig lidt forundret over den vedvarende interesse fra Japan.
  
- Det er da lidt vildt, at mine små klippede eksistensers har spredt så megen glæde og forundring i Funabashi, at jeg nu er inviteret derud for at vise det japanske publikum, hvordan de klippede eksistenser frigøres fra papiret med en hånd fra saksen, siger Torben Jarlstrøm Clausen.
 

Og prisen går til…

Mette Genz og Torben Jarlstrøm Clausen skal, udover at afholde de to workshops, overrække to priser i forbindelse med en papirklipkonkurrence, der er sat i søen af H. C. Andersen Park i Funabashi. Mette Genz skal overrække Tinderbox Award (Fyrtøjets pris) og Torben Jarlstrøm Clausen Odense City Award (Odense Bys pris).
  

Torben Jarlstrøm Clausen vender kasketten

På turen vender Torben Jarlstrøm Clausen kasketten og holder, i egenskab af at være projektleder i Odense Kommunes Bæredygtighedssekretariat, et oplæg om bæredygtighed i Odense for 40 kommunale medarbejdere i Funabashi. Efterfølgende skal han bl.a. deltage i en rundbordssamtale med lokale aktører som fx det lokale gasforsyningsselskab og nogle græsrodsbevægelser. Endelig skal han deltage i en "Eco Cooking Class", hvor deltagerne skal lave mad af lokale råvarer og med energibesparende udstyr.
 

Styrkelse af venskabet

Rejsen til Funabashi underbygger et samarbejde og et venskab mellem Odense og Funabashi, der har eksisteret siden 1989 og ud over en lang række gensidige fagbesøg også førte til etableringen af H.C. Andersen Parken i Funabashi, der rummer en række kopier af bygninger fra den Fynske landsby.
 

Om Mette Genz

Mette Genz er direktør for Børnekulturhuset Fyrtøjet i Odense, som er et kulturhus for børn, unge og voksne. Det er et levende, aktivt kulturtilbud, der formidler H.C. Andersens eventyr via levende eventyrfortælling, teater- og dramaaktiviteter, sminkning og udklædning i flotte kostumer samt gennem musik og billeder.
 

Om Torben Jarlstrøm Clausen

Torben Jarlstrøm Clausen er 46 år og bor i Odense (gift og har to piger på 13 og 17). Har udstillet over 70 steder siden 2003. Han har udstillet i Japan to gange og har desuden været på japansk TV flere gange bl.a. sammen med den japanske skuespiller og pianist Nao Matsushita. Torben Jarlstrøm Clausen er ansat i Odense Kommunes Bæredygtighedsekretariat, hvor han bl.a. sekretariatsbetjener Odense Bæredytighedsråd.
 

Hvem har inviteret?

Det internationale kontor i Odenses venskabsby Funabashi har inviteret Mette Genz og Torben Jarlstrøm Clausen. Keiko Yada, der er formidler ved Fyrtøjet, skal med som tolk.
 

Yderlige oplysninger:

Torben Jarlstrøm Clausen: Mobil: 24 59 76 56 / tjc@odense.dk

Mette Genz, direktør, Børnekulturhuset Fyrtøjet: Mobil 60 95 60 69 / mette@fyrtoejet.com