Spring til indhold
Nyhed

Stort boligprojekt sætter skub i havnens udvikling

24-08-2011

- Dette projekt vil være en stor gevinst for byen og vil betyde en enestående mulighed for at udvikle en levende og varieret bydel ved vandet. Det er et projekt med et fantastisk potentiale, som - på trods af sin størrelse – virkelig understøtter muligheden for udviklingen af området i og omkring havnepladsen. Det er helt i tråd med den vision, vi har for realiseringen af havneområdet som et nyt attraktivt byområde for både beboere og byens borgere, siger rådmand Jan Boye.

 
Sammen med Nordatlantisk Hus vil boligprojektet skabe en attraktiv indgang til Byens Ø, som er et af de helt store udviklingsprojekter på Odense Havn.

 
Mere end 100 nye boliger
Projektet omfatter på nuværende tidspunkt 59 ungdomsboliger, 14 familieboliger samt 30 privatfinansierede familieboliger. Boligerne skal opføres i varierende størrelse dog med hovedvægt på store boliger, så ungdomsboligerne bliver op til 50 m2 og familieboliger op til 110 m2.

 
Projektet udspringer af et partnerskab mellem Odense Kommune, Boligforeningen Højstrup og grundejeren Odense Havneudvikling II A/S, som skal få det hele til at gå op i en højere enhed.

 
Det samlede aftalegrundlag er endnu ikke på plads, men projektets endelige form og rammer forventes klar i løbet af september/oktober.

 

Fakta om projektet

  • Grundareal: 5.300 m2

  • Byggeri: 7.500 m2

  • 59 ungdomsboliger

  • 14 familieboliger

  • 30 privatfinansierede boliger

  • Parkeringskælder med plads til 70 biler

Kontakt
Jan Boye, rådmand i By- og Kulturforvaltningen, e-mail: jb@odense.dk, tlf.: 20402912
Pia Bay, kontorchef i Salg og Udlejning, By- og Kulturforvaltningen, e-mail: pbc@odense.dk, tlf.: 65512653