Spring til indhold
Nyhed

Skoleleder fra Odense er årets kommunale leder

11-11-2011
Engageret og nærværende leder
Baggrunden for at 59-årige Birgitte Sonsby får prisen er især den vellykkede fusion, som hun i 2011 gennemførte mellem de to Odense-skoler Ejbyskolen og Kragsbjergskolen. Ved fusionen fik skolerne et nyt, fælles navn - Ejerslykkeskolen. Den karakteriseres som en helstøbt skole, hvor både nye medarbejdere og elever føler sig velkomne. Hun er en god sparringspartner og en ægte leder, der forstår at anskueliggøre kravene til personalet samtidig med at hun har tillid til, at kravene bliver fulgt op, lød det bl.a. i motiveringen fra Center for offentlig Kompetenceudvikling (COK), der også fremhæver Birgittes evne til at samarbejde og udvise tillid og engagement:
- Birgitte Sonsbys engagement i lederrollen er stærk og tydelig for alle. Det viser sig blandt andet ved, at hun i dagligdagen er skoleleder for både lærere, elever og forældre. Sådan sagde Christian Nissen, forfatter og tidligere generaldirektør i DR og formand for COKs Advisory Board.

Skoleledelse på dagsordenen
Birgitte Sonsby var overvældet over anerkendelsen: - Det er jo ikke så tit at skoleledere bliver fremhævet og anerkendt på den måde, så det er jeg utrolig glad for! Jeg synes, at det er så stort at vi har fået sat god skoleledelse på dagsordenen og at vi er lykkedes med vores fusionsprojekt, så jeg er fantastisk stolt over at vi nu tager en pris med hjem til Odense, siger Birgitte Sonsby.

Stoltheden deles af Birgittes nærmeste leder, Poul Anthoniussen, skolechef i Odense Kommune:
- Jeg er meget stolt, både på vegne af Birgitte Sonsby, Skoleafdelingen og Odense Kommune, siger Poul Anthoniussen. – Nogle af de kvaliteter, der bliver fremhævet ved Birgitte er hendes engagement og evne til at have gennemført en skolefusion, hvor hun tog hensyn til både medarbejdere, elever og forældre. Det var vigtigt for Birgitte at processen var hurtig, grundig og tryg i en tid fuld af forandringer. Det glæder mig meget, at vi har en så kompetent leder, der forstår at møde både medarbejdere og brugere, så alle parter føler sig trygge og tilfredse, siger skolechefen.

Udover sin lederstilling på Ejerslykkeskolen er Birgitte Sonsby formand for Skolelederne i Odense. Også her har hun gjort en forskel, da hun gennem det sidste år har forvandlet foreningen fra en traditionel fagforening til en faglig sparringpartner, der søger indflydelse i samarbejde med kommunens skoleafdeling.

Om Den Kommunale Lederpris

Prisen er indstiftet af COK – Center for offentlig Kompetenceudvikling og Kommunaldirektørforeningen i samarbejde med en række faglige organisationer med det formål at skabe synlighed omkring god kommunal ledelse, og det er anden gang at prisen uddeles.

Hele 354 kommunale ledere har været indstillet og ni blev nominerede i de tre kategorier.

Jørgen Niemann, sektionsleder i Randers Kommune fik prisen for bedste kommunale fagchef og Bo Rasmussen, kommunaldirektør i Albertslund Kommune blev kåret til årets kommunale topleder.

Kontaktinformation

Skoleleder Birgitte Sonsby:
Tlf.: 20 66 52 46

E-mail: bson@odense.dk