Spring til indhold
Nyhed

Psykisk udviklingshæmmede fejrer jubilæum med gratis koncert

21-11-2011

Jubilæumskoncerten afholdes på selve dagen, onsdag den 23. november, og starter kl. 19.30 i Kulturmaskinens Store Sal. Koncerten er gratis, og alle er velkomne.

 

I pausen under koncerten frigives den nye CD ”Ten Years” til salg, denne aften til specialpris. ”Ten Years” er BALIs femte udgivelse og indeholder nyindspilninger af gruppens bedste sange plus en helt ny sang.

 

Ved indspilningen af cd’en har bassist og producer Bo Gryholt (bl.a. Kim Larsen, Anne Linnet), været med til at finpudse, indspille og mikse sangene. Endelig mastering blev foretaget af Torben Sminge, der er professionel musiker, lydtekniker og leder af Tip Toe Bigband. Desuden har guitaristen Karsten Skovgaard (Kim Larsen) leveret en solo i sangen “Love of Life”.

 

Kvaliteten af ”Ten Years” viser gruppen på et helt nyt musikalsk niveau, hvilket har udløst kommentarer som, ”den kunne jo sagtens spilles på P3!”.

 

Baggrund og fakta

BALI startede som et aktivitetsprojekt for psykisk udviklingshæmmede, sat i søen af Odense Kommune. Det var et musikalsk eksperiment, hvis formål var at skabe et tilbud til psykisk udviklingshæmmede, som ønskede og havde behov for en større fordybelse på musikkens område.

 

Eksperimentet har overgået alle forventninger. Gruppens otte medlemmer viste sig at være glade og engagerede mennesker, der ikke kun havde stor begejstring for musik, men også et specielt talent på området. Gruppens færdigheder er vokset med årene, også selvom der har været udskiftninger undervejs.

 

Noget af det, der i bakspejlet har betydet mest for gruppen, er de øjeblikke, hvor grænsen mellem det normale og det specielle mister sin betydning. Det er musikken, musikerne vil huskes for, ikke alt muligt andet.

 

www.balimusic.dk

 

Tid og sted

Onsdag den 23. november kl. 19.30

Kulturmaskinen, Store Sal

 

Yderligere oplysninger

Gerhard Pischinger, 6551 3956