Spring til indhold
Nyhed

International skole i Odense er sikret økonomisk

24-05-2011

- Det er en festdag for Odense International School – og for hele Fyn. Den flotte donation fra fonden sikrer, at vi kan tilbyde international undervisning på Fyn fra august i år. Selv om vi ikke har været i tvivl om, at vi nok skulle skaffe de nødvendige midler fra fonde og sponsorer, er det naturligvis en kæmpe gave at få alt dækket af blot én fond, lyder det fra en yderst tilfreds bestyrelsesformand for Udvikling Fyn, C.C. Nielsen.


Udvikling Fyn har siden januar arbejdet sammen med Henriette Hørlücks Skole om at få etableret en international skole på Fyn. Henriette Hørlücks Skole var den oplagte samarbejdspartner, bl.a. på grund af skolens mangeårige erfaring med international undervisning. De to parter har i fællesskab ansøgt fonde og sponsorer om finansiering af skolen.


- Med den store og flotte donation fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal er vi nu sikret ro og rammer. Nu kan vi begynde indskrivningen af internationale elever og holde fokus på at få etableret det pædagogiske fundament, der skal sikre, at dette skoletilbud bliver en succes. Vi vil meget gerne være med til at gøre Odense og Fyn mere internationalt orienteret – og attraktivt for udenlandske medarbejdere og virksomheder, siger Henrik Jørgensen, skoleleder for Henriette Hørlücks Skole og Odense International School.


Det bliver Badstuen på Østre Stationsvej, der skal huse den internationale afdeling. Nye klasselokaler med interaktive tavler og it bliver nu indrettet i de traditionsrige bygninger. I skoleåret 2011-12 opretter man ’Key Stage 1 & 2’, for børn mellem 5-10 år, og året efter følger ’Key Stage 3’ for de 11 til 14-årige. Planen er, at Odense International School er fuldt udbygget i 2014.


- Her på Fyn gør vi allerede meget for at kunne være med i front når det handler om den stigende internationalisering. En international skole er et yderst vigtigt element, fordi den sikrer, at de internationale virksomheder og medarbejdere, vi forhåbentlig vil tiltrække endnu flere af fremover, får en mulighed for at skabe sig en tryg og god hverdag, siger Odenses borgmester og næstformand i Udvikling Fyn Anker Boye (S).


Henriette Hørlücks Skole er allerede certificeret af Cambridge International Examinations. Systemet er udbredt i 157 lande, og elever fra Odense International School vil umiddelbart kunne fortsætte deres uddannelse på en tilsvarende skole i udlandet, mens det internationale gymnasium i Nyborg er en oplagt mulighed efter grundskolen.


For yderligere information kontakt:

Skoleleder på Henriette Hørlücks Skole Henrik Nannestad Jørgensen, tlf. 6619 1985

Formand for Udvikling Fyn, direktør C.C. Nielsen, tlf. 4033 8411

Næstformand for Udvikling Fyn, borgmester Anker Boye, tlf. 4075 3333

Projektleder Birgitte Junge, Udvikling Odense, tlf. 2447 2879