Spring til indhold
Nyhed

Odense vil være en attraktiv erhvervsby

15-06-2011

- Stærke virksomheder og private arbejdspladser er selve fundamentet for, at vi får råd til velfærd i fremtiden, og det er derfor afgørende, at vi skaber gode rammer for erhvervslivet. Det er unikt at erhvervslivet, erhvervsorganisationerne og kommunen står så stærkt sammen, og det gør at jeg er overbevist om at initiativet vil lykkes og Odense vil blive mere attraktiv for virksomheder at etablere sig i, siger borgmester Anker Boye (S).

Odense har da også skulle løfte en opgave, for i DI’s erhvervsklimaundersøgelse fra 2010 havde medlemmerne placeret Odense på en 87. plads som erhvervsvenlig by.

- Vi har valgt at se kritikken som en udfordring, vi selvfølgelig skal løse optimalt. Første skridt var at invitere de lokale virksomhedsejere og ledere til dialog. Vi har brugt deres input til at udarbejde en handlingsplan spækket med forbedringer, forklarer rådmand for Odense Kommunes By- og Kulturforvaltning, Jan Boye (K).

Handlingsplanen for projektet Erhvervsby Odense er udarbejdet i samarbejde med erhvervsorganisationerne Dansk Industri, Fynsk Erhverv, Dansk Erhverv, Dansk Byggeri Fyn, TEKNIQ og DS Håndværk & Industri. Repræsentanter herfra vil løbende følge processen og sikre erhvervslivets interesser.


Handlingsplanens hovedpunkter er:

1. Styrket servicekultur med bl.a. flere digitale tilbud, 5-dages service, transparens, dialog og klare samarbejdsaftaler.
2. Branding af Odense som erhvervsby sætter fokus på Odenses styrker indenfor viden, innovation og kreativitet herunder bl.a. velfærdsteknologi.
3. Byens udvikling skal understøttes af blandt andet et erhvervspanel, en styrket kommunikationsindsats og en detailhandelsstrategi.
4. Udbud og indkøb med fokus på udvikling af samarbejdsformer og fælles produktudvikling skal styrke overblikket og bidrage til vækst for alle parter.
5. Erhvervs- og Vækstpolitik version 2.0 sikrer, at uddannelsesinstitutioner, forskningsmiljø og erhvervslivet står sammen.


- Med vores centrale placering i landet, stærke videnmiljø inden for blandt andet velfærdsteknologi og informationsteknologi samt investeringer for mere end 18 milliarder i byens udvikling, står vi på en fantastisk platform for at gøre Odense til en af Danmarks mest attraktive byer at stifte og drive virksomhed i, lyder det fra borgmester i Odense, Anker Boye (S).


Læs mere på www.udviklingodense.dk


Kontakt:
Borgmester Anker Boye 4075 3333
Rådmand Jan Boye 2040 2912
Udviklingsdirektør Mads Graves 4031 0575