Spring til indhold
Nyhed

Odense slukker lyset

23-03-2011
For 4. år i træk bakker Odense Kommune op om den internationale kampagne Earth Hour. Vi slukker lyset sammen med byer over hele verden lørdag den 26. marts kl. 20.30 - 21.30 til fordel for klimaet. Formålet med kampagnen er nemlig, at verden samlet ønsker at sende et budskab til verdensledere om, at vi er bekymret for udviklingen.

Odense slukker lyset
I Odense har vi flere store indsatser for at skabe et bedre klima, men den 26. marts kan vi alle gøre en lille forskel ved blot i 1 time at slukke lyset. Vi slukker 22.000 gadelygter ud af byens 40.000 master mellem kl. 20.30 og 21.30. Ved at slukke lyset i én time sparer byen, hvad der svarer til et års CO2 elforbrug for en familie.

- Vi vil selvfølgelig gerne bakke op om Earth Hour, som er et godt initiativ, der er helt i tråd med vores indsatser på miljøområdet i Odense. Jeg håber, at Odenses borgere vil følge trop og slukke lyset derhjemme. Jeg er klar over, at der fodboldkamp, men jeg har læst, at Morten Olsen faktisk giver opfordringen videre til danskerne om at slukke lyset, mens de spiller mod Norge, siger rådmand Jan Boye.

Brug pæren – sluk lyset
Byens institutioner har også fået en opfordring til at slukke lyset den 26. marts. Børnene har fået tilbudt en økologisk pærer og en flyer med overskriften ”Brug pæren” til de voksne med klimaråd, som de kan tage med hjem.

Der bliver også stillet pærer og foldere op på Odense Centralbibliotek, som de besøgende kan forsyne sig med.

Sluk lyset på Facebook
Hvis du synes godt om ideen med at slukke lyset for klimaets skyld, så kan du gå ind på vores Facebookside "Odense slukker lyset Earth Hour DK 2011" og klikke "Synes godt om".

Yderligere informationer
Carsten Emil Jespersen, By- og Kulturforvaltningen, e-mail: caej@odense.dk, tlf.: 65 51 24 65, mobil: 40 22 86 26