Spring til indhold
Nyhed

Kort fortalt: Odense Internationale Film Festival 2011 (OFF11) lancerer i dag et stærkt program

15-08-2011
- Alle film på OFF11 er på under 30 minutter, og de store temaer fremstår endnu større og smukkere, når de er skåret til og præsenteret i så kort format, siger programchef for festivalen, Kaspar Munk.

- Publikum vil opleve krøllede film, klassikere og kant, og der er oplevelser for både filmnørden, filmmageren og alle os andre, der bare elsker film, siger han.

Og vinderen er ...
55 internationale og 31 danske kortfilm indgår i årets konkurrenceprogram. Udover de to mest prestigefyldte priser for bedste internationale og nationale kortfilm, er der blandt andet særlige priser til animationsfilm og til de mest overraskende og opfindsomme film.

- For overraskelsen er OFF11 fornemmeste formål, siger Kaspar Munk.

- Kortfilmen er intens, så både de fabelagtige film og dem, der umiddelbart handler om det almindelige vil overraske publikum. Det er derfor, jeg elsker kortfilm, og det er derfor, jeg er stolt af at præsentere vores program for OFF11. Kvaliteten er høj, og der er både dybe film og film, der når bredt ud. Jeg tror alle genrer er repræsenteret, siger han.

OFF udenfor lærredet
Ud over de godt 200 film byder filmfestivalen på et mylder af event, interviews og workshops.
Jannik Hastrup og Flemming Quist Møller besøger OFF11 og fejrer Bennys Badekars 40 års fødselsdag sammen med 200 børn og et bassin levende krabber, der er spansk torsdag med tapas, paso doble og spansk dj. Filmmagasinet EKKO står bag et arrangement med den Oscar-nominerede islænding Rúnar Rúnarsson, og den amerikanske instruktør og provokatør Richard Kern viser egne film og afholder masterclass.

- Her kan man få et unikt indblik i ekstreme film, film med nerve og amerikansk undergrund. Vi mener det, når vi siger EXPECT THE UNEXPECTED.

Kort om konkurrenceprogrammet
Den 6. april var sidste dag instruktører, filmmagere og produktionsselskaber over hele verden kunne indsende kortfilm til OFF11s konkurrenceprogram.

Mere end 1200 film blev sendt ind, og 86 film fandt vej gennem nåleøjet til årets konkurrenceprogram. 31 kortfilm deltager i den nationale konkurrence og 55 film deltager i den internationale konkurrence, heraf 30 animationsfilm, som har mulighed for at vinde den særlige animationspris.

Festivalens to mest prestigefyldte priser er den nationale - og den internationale Grand Prix, der hver er på 25.000 kroner.
I alt uddeles 13 priser, der alle offentliggøres ved prisfesten OFF Awards den 26. august.
Alle filmprogrammer kan ses på www.filmfestival.dk

Kort om den nationale og internationale jury
Nils Malmros er en institution i dansk film. Siden hans gennembrud i 1973 med Lars Ole 5. c. har han skrevet og instrueret en imponerende stribe danske nyklassikere. Sidste år modtog han Dreyer Prisen som en anerkendelse for sin indsats. I år sidder han i den internationale jury for OFF11, hvor han skal være med til at vælge hovedprisen i den internationale konkurrence.
Sammen med ham består årets internationale jury af Montserrat Guiu Valls og Peter Albrechtsen.

Den ene, administrerende direktør for den spanske kortfilmfestival Huesca International Filmfestival. Den anden tonemester på en lang række danske film og medlem af det danske filmakademi.

Årets nationale jury består af en billedkunstlærer, en poet og en nyslået instruktør. Den nationale jury vælger den bedste nationale kortfilm – hovedprisen i det nationale program.

Lone Hørslev debuterede som digter i 2001. Siden har hun udgivet en række digtsamlinger og romaner, ligesom en del nok kender hende som smagsdommer på DR2. Bitte Eskilsson er oprindeligt uddannet billedkunstlærer, men det er som filmklipper og ansat på Svensk Filminstitut, at hun sidder med i OFF11s jury. Det sidste medlem i den nationale jury er instruktør Mads Matthiesen, hvis film har opnået anerkendelse i både ind- og udland også på Odense Film Festival.

Kort om OFF
Odense Internationale Film Festival (OFF) er en kortfilmfestival med en lang og stolt tradition bag sig. Siden 1975 har Odense Internationale Film Festival vist kortfilm og sprængt rammer, så festivalen i dag er en anerkendt festival, både i Europa og resten af verden og bestemt den hyggeligste af alle filmfestivaler.

Udover et bredt og varieret filmprogram er OFF også debatter, filmeksperimenter, workshops, koncerter og meget mere, der samlet giver nye og anderledes perspektiver på kortfilm og filmbranchen i det hele taget.

Se hele det samlede konkurrenceprogram og meget mere om OFF11 på www.filmfestival.dk

Ønsker du at dække festivalen, eller har du brug for yderligere information:
Kontakt festivalleder Ann-Britt Nørgaard på tlf.: 6551 2821 eller mail: ann-britt@filmfestival.dk
Leder af Odense Internationale Film Festival
Mail: arnoe@filmfestival.dk
Telefon: 6551 2821
Farvergården7, 4. sal
Postboks 1169
5100 Odense C