Spring til indhold
Nyhed

Ny sundhedscamp for overvægtige børn i Odense Kommune

09-05-2011
Odense Kommune lancerer nu en ny sundhedscamp for overvægtige børn i 5. klasse. ”Skole Camp Sund & Sjov” ligger i Odense og er den første af sin slags i Danmark.

Sundhedscampen er udviklet på baggrund af ”Camp Fanø”, som Odense Kommune har kørt de seneste par år med stor succes. Her har 42 overvægtige børn fra 5. klasse i Odense Kommune været på sundhedscamp på Fanø i 6 uger. Den unikke ramme på Fanø og den stigende efterspørgsel betyder, at Odense nu lavet et supplement til tilbudet på "Camp Fanø".

Der er behov for et alternativ til ”Camp Fanø”.
Kolonien på Fanø råder over 42 pladser og i år ønskede mere end 60 overvægtige børn fra 5. klasse at komme med på ”Camp Fanø”. Derudover har over 100 familier med overvægtige børn efterspurgt et alternativ til ”Camp Fanø” gennem de seneste år. Blandt andet fordi det det kan være svært for både forældre og børn at skulle undvære hinanden i 6 uger.

Odense Kommune opretter nu et tilbud ”Skole Camp Sund & Sjov” til de motiverede, overvægtige børn og deres familier, som enten ikke kan komme eller vil med på "Camp Fanø". "Skole Camp Sund og Sjov" afholdes i Odense i 6 uger fra d. 12. maj til d. 23. juni 2011.

”Skole Camp Sund & Sjov” byder på nye muligheder.
”Skole Camp Sund & Sjov” er en heldagsskole, der afholdes i samarbejde med Odense Bulldogs ApS. Odense Bulldogs ApS stiller faciliteter og lokaler til rådighed for børnene. Her er børnene hver dag fra morgen til aften, men sover hjemme. 6 studerende fra Idræt & Sundhed underviser i sundhedsfaglige fag hvor der indgår masser af leg og fysisk aktivitet. Børnene præsenteres undervejs for en sund kost sammensat ud fra Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Området omkring Odense Bulldogs lokaler skaber den perfekte ramme for projektet, idet de mange idrætsfaciliteter omkring Odense stadion kan benyttes til undervisningen.

Børn- og Ungerådmand Stina Willumsen er begejstret for at Odense Kommune nu får mulighed for at hjælpe endnu flere børn, der kæmper med overvægt:

- Vi ved at dét at være overvægtig betyder meget for både den mentale og fysiske trivsel hos børn og unge. Vi ved også, at det er vigtigt at sætte ind tidligt, så man bryder de negative mønstre og får skabt en ny og sundere livsstil, der varer ved. Og nu kan vi så også give et tilbud, som er placeret i familiernes nærmiljø i Odense, hvilket giver god mulighed for at etablere et samarbejde med det frivillige foreningsliv. Derfor håber jeg også, at samarbejdet kan fremme, at børnene får en positiv indføring i de muligheder, der er for bevægelse og fællesskab i foreningslivet i Odense, udtaler Stina Willumsen

"Skole Camp Sund og Sjov" afprøves i første omgang som et pilotprojekt, men målet er at udvikle et succesfuldt koncept med en sundhedscamp for overvægtige børn, der kan anvendes af landets øvrige kommuner.


For yderligere oplysninger, kontakt:

• Rådmand for Børn- og Ungeforvaltningen Stina Willumsen, tlf. 26 21 98 10 / E-mail: stwi@odense.dk
• Leder af faglig udvikling på sundhedsområdet i Børn- og Ungeforvaltningen Susanne Buhl, tlf. 40 16 05 69 / E-mail: sbbu@odense.dk