Spring til indhold
Nyhed

Ny, smart selvbetjeningsløsning til det odenseanske erhvervsliv

09-09-2011

Hvor må der etableres nye butikker i Odense? Det spørgsmål kan interesserede nu selv finde svaret på ved hjælp af et nyudviklet kort på www.odense.dk/detailhandel. Kortværket, der opdateres dagligt, viser blandt andet, hvilke områder der er udlagt til detailhandel i Odense Kommune, og kortet kan udpege de ledige arealer til dagligvarehandel i lokalområderne.

 
- Den nye løsning er utrolig funktionel, særligt fordi virksomhederne nu selv kan undersøge placeringsmulighederne for deres butik. Det er afgjort hurtigere og lettere end at ringe og spørge om de enkelte placeringer over telefonen. På den måde sparer både virksomhederne og kommunen tid, siger Jan Boye, rådmand i By- og Kulturforvaltningen. 
 
Kortværkets styrke er, at det viser:

  • hvilke detailhandelsarealer, der er ledige inden for de planlagte butiksområder.
  • de steder, hvor detailhandel evt. kan være relevant, hvis der etableres gode adgangsforhold, tages højde for støjgener og lign.
  • de områder, hvor detailhandel ikke vil kunne etableres.

Kortet er udviklet af en gruppe medarbejdere i Odense Kommune, der selv arbejder med at placere detailbutikker til dagligt. 
  
- Den nye detailløsning er så smart og let at bruge, at vi besluttede at lægge den ud til selvbetjening på nettet. Der er ingen grund til, at de erhvervsdrivende ikke også skal få glæde af vores opfindelse, forklarer medudvikler Jesper Lundstrøm.
 
Odense er den eneste kommune i landet, der har lavet en digital selvbetjeningsløsning for detailhandel.
 
Læs mere på www.odense.dk/detailhandel
 
Kontakt
Jan Boye, rådmand i By – og Kulturforvaltningen, e-mail: jb@odense.dk, tlf.:  20 40 29 12

Jesper Lundstrøm, konsulent i Byplan i By og Kulturforvaltningen, e-mail: jlu@odense.dk, tlf.: 23 62 96 05