Spring til indhold
Nyhed

Ny programchef på filmfestival i Odense

08-03-2011

Kaspar Munk vandt i 2007 med novellefilmen 'Forsvunden' prisen for bedste børne- og ungdomsfilm på Odense Internationale Filmfestival og i 2009 var han medlem af OFF’s internationale jury. Kaspar Munk har således stort kendskab til festivalen i Odense og den tradition, han skal videreføre og forny sammen med OFF’s faste stab.

I 2010 modtog kortfilmveteranen og spillefilmdebutanten Kaspar Munk Danske Børne- og Ungdomsfilmklubbers årlige hæderspris for hans samlede produktion af kortfilm og for hans første spillefilm "Hold om mig".


”Hold om mig” har vundet flere internationale priser, bl.a. i Rom som bedste debutfilm og i Tallin som bedste spillefilm. For samme film modtog Kaspar Munk også den prestigefyldte danske pris — Robert — for årets Børne- og Ungdomsfilm

 

Programchef Kaspar Munk udtaler:

”Jeg vil hylde filmkunsten i koncentreret form. Det er her, man kan finde innovation og nyskabelse i en kunstform, der er truet af ensretning og bundlinier, og hvor mainstream er mere værd end originalitet. Den korte film tør eksperimentet — uanset om det er en klassisk live-action film, en animation, en dokumentar, en crossover eller en eksperimental film. Det er her, der bliver sprængt rammer for form og fortælling - og hvor vi som publikum bliver udfordret.”

Programchefen er den øverst ansvarlige for udvælgelsen af film til årets konkurrenceprogrammer. Desuden vil programchefen sætte sit præg på årets fokusprogrammer og events i samarbejde med festivalens ledelse.


Det strømmer i øjeblikket ind med film fra nær og fjern til årets festival, og ud af de forventede knap 2000 tilmeldte film, klarer ca. 100 film sig igennem nåleøjet til konkurrencen, så publikum kan glæde sig til cremen af cremen inden for de nyeste kortfilm på verdensplan.

 

Festivalleder Birgitte Weinberger udtaler:

”Vi er utrolig glade for, at Kaspar Munk har sagt ja til opgaven. Udover at Kaspar er en stor kunstner, er han også en mand med stor indsigt, filmfaglig viden og en glødende passion for kortfilmen. Der er lagt op til et år med klassikere og nybrud - stumfilm og støj, og Kaspars ideer bliver fantastisk spændende at realisere. Med Kaspar Munk som programchef har Odense Internationale Film Festival fået tilført en stor kapacitet, og vi glæder os meget over samarbejdet.”

Ny organisation på OFF

Sidste år besluttede OFF at gå tilbage til rødderne og igen blive en ren kortfilmfestival med film på maks. 30 minutter. Publikum såvel som branche tog overvældende godt imod denne beslutning, og OFF fortsætter kursen og hylder filmen i det korte format i alle afskygninger.


Hvert år kan festivalen se frem til en ny programchef ved roret, der sammen med den gennemgående festivalleder og filmkonsulent er hovedansvarlig for den kunstneriske profil. På denne måde sikres en dynamisk festival, der kan præsentere nye og spændende vinkler med kvalitet som det gennemgående varetegn.

 

Fakta om Kaspar Munk

  • Født 1971 og opvokset på den københavnske Vestegn.
  • Filmdebut allerede i gymnasiet, efterfulgt af studier i film- og litteraturvidenskab ved Københavns Universitet.
  • Siden han var tyve, har Kaspar Munk arbejdet på at skabe sig en filmkarriere. Startede i 2003 på Super16, hvor han blev færdiguddannet i 2006. Kaspar Munk har sidenløbende suppleret med film-studier i USA.
  • Kaspar Munks novellefilm 'Forsvunden' vandt i 2007 prisen for bedste børne/ungdomsfilm på Odense Internationale Filmfestival og er desuden blevet nomineret til en Robert for bedste lange novellefilm. Kaspar Munk har instrueret flere kort- og novellefilm om børn og unge. 'Hold om mig' fra 2010 er hans første spillefilm, og for filmen har han allerede høstet flere internationale priser.
  • Ud over at arbejde som instruktør underviser Kaspar Munk i filmproduktion på folkeskoler, gymnasier og tekniske skoler og har udgivet flere undervisningsbøger om filmproduktion.