Spring til indhold
Nyhed

Ny hjemmeside giver overblik over motionstilbud i Odense

15-12-2011

Nu er der hjælp at hente, når fru Hansen på 72 gerne vil i gang med at dyrke motion og har brug for et overblik over, hvilke tilbud der findes i hendes lokalområde. På www.odense.dk/motionstilbud kan hun nemlig klikke sig ind på forskellige former for motion, som så bliver vist på et kort over Odense. På den måde kan hun fx se, hvor i lokalområdet hun kan gå til svømning, gymnastik eller petangue, eller hvor byens gågrupper holder til. Og hun kan få vist rutevejledning på alle tilbud, så hun nemt kan finde derhen.

Hjemmesiden giver et overblik over motionstilbud i Odense Kommune, der er særligt henvendt til seniorer eller mennesker med et handicap. Det vil fx sige motionstilbud til seniorer, foreninger med seniorhold, foreninger og træningscentre med gode adgangsforhold for gangbesværede osv.

Det er Odense Kommunes motionskoordinatorer, der står bag siden. Men siden skal drives af brugerne selv. Motionskoordinator Elsebeth Lind Mikkelsen forklarer:

- Alle kan oprette et motionstilbud på siden. Så hvis du er med i en forening, et fitnesscenter, en gågruppe eller andet, der endnu ikke er at finde på kortet, så opretter du det bare. Det eneste kriterium er, at motionstilbuddet skal være særligt egnet for eller henvendt til seniorer eller mennesker med et handicap.

Supplerer frivillige motionsguider
Den nye hjemmeside bliver et supplement til kommunens eksisterende tilbud til Odenses seniorer om at få en motionsguide. En motionsguide er en frivillig, der hjælper én i gang med at dyrke motion. Og hjemmesiden kan altså bruges af guiderne og de, der skal guides i gang med motionen, til at få et overblik over tilbuddene i byen.

Den nye hjemmeside og tilbuddet om at få en motionsguide er et godt eksempel på, hvordan Ældre- og Handicapforvaltningen håndterer udfordringen med at skabe det næste velfærdssamfund.

- Vores fokus er på at understøtte borgerne i at kunne klare sig uden hjælp fra kommunen længst muligt. Det gør vi bl.a. med forebyggende indsatser og med hjælp fra frivillige. Det er den nye motionstilbuds-hjemmeside og vores samarbejde med frivillige motionsguider rigtig gode eksempler på, fortæller rådmand Jane Jegind (V).

Se mere på www.odense.dk/motionstilbud

Kontakt
Rådmand Jane Jegind tlf. 20 91 10 31
Motionskoordinator Elsebeth Lind Mikkelsen tlf. 21 49 38 77
Motionskoordinator Birgitte Panduro Jørgensen tlf. 21 49 48 16