Spring til indhold
Nyhed

Ny gratis citybus indvies på Klingenberg den 12. september

07-09-2011

- Jeg tror Citybussen er noget, mange vil få glæde af. Den er gratis, og den kører ofte, så det er nemt at springe af og på. Derudover skaber den mere sammenhæng i bymidten, hvilket er helt i tråd med de visioner, vi har for byen, siger Jan Boye, rådmand i By- og Kulturforvaltningen.

 
Citybussen er blevet til i et samarbejde mellem Odense Kommune og FynBus, og den kører som et forsøg det næste år. Herefter tager Odense Kommune stilling til, om Citybussen skal gøres permanent.

 

Et vigtigt forsøg

 

- Vi ser Citybussen som et vigtigt forsøg i forbindelse med at få afprøvet forskellige muligheder for, hvordan trafikken kan tilpasses omdannelsen af bymidten i Odense, siger Carsten Hyldborg, direktør i FynBus.

   
Odense Cityforening er ligeledes glad for det nye tilbud til deres kunder.

 
- Hos Odense Cityforening er vi utroligt glade for, at vi ved fælles hjælp nu får en citybus, som giver vores kunder hurtig og nem adgang til byens mange tilbud. Det er et stort aktiv for bymidten og en god service til byens borgere, siger Peter Bøgholm, formand for Odense Cityforening.

 

Indvielsen

Arrangementet starter klokken 10.30, hvor Jan Boye siger et par ord og indvier den første citybus. Herefter tager Jan Boye, Carsten Hyldborg og Peter Bøgholm den første tur sammen med de fremmødte.

 
Odense Kommune har inviteret Ældresagen og Ældrerådet, men alle er velkomne til at komme forbi og køre med på den første tur. De næste to busser i ruten starter ligeledes turen på Klingenberg på indvielsesdagen.
 

Se Citybussens rute og køreplan på www.fynbus.dk.
 

Kontakt

Jan Boye, rådmand i By- og Kulturforvaltningen, e-mail: jb@odense.dk, tlf.: 20402912
Carsten Hyldborg, direktør i FynBus, e-mail: ch@fynbus.dk, tlf.: 30671153
Peter Bøgholm, formand for Odense Cityforening, e-mail: peter@city-odense.dk, tlf. 40542232
Carsten Løndal, trafikplanlægger, By- og Kulturforvaltningen, e-mail: canl@odense.dk, tlf.: 65512796