Spring til indhold
Nyhed

Ny fritidschef i Odense Kommune

14-10-2011

Nikolaj Juul Jørgensen tiltræder 1. november 2011 som fritidschef i Odense Kommune. Han kommer fra stillingen som chefkonsulent i Børn- og Ungeforvaltningens ledelsessekretariat.

- Fritidsområdet har gennem de seneste år bevæget sig mod et stærkt samspil mellem kommunens ungdomsskoler og klubber og det frivillige foreningsliv, som ikke ses andre steder i landet. Det ser jeg frem til at udvikle yderligere. Og med udviklingen af børne- og ungemiljøer bliver samarbejdet mellem fritidsområdet, skolerne og lokalsamfundet endnu vigtigere, og det står Odense rigtig godt rustet til, siger Nikolaj Juul Jørgensen.

Rådmand Stina Willumsen (SF) ser frem til, at Nikolaj Juul Jørgensen indtager sin nye rolle i kommunen.
 
- Jeg kender Nikolaj som en person med et stort, strategisk overblik og evne til at skabe resultater i selvvanskelige processer. Jeg ser Nikolaj som et stort ledelsesmæssigt talent, og jeg glæder mig meget til samarbejdet. Fritidsområdet får med Nikolaj en chef, som brænder for sammenhængen i børn og unges liv”, siger rådmanden.

Nikolaj Juul Jørgensen afløser Thomas Bach, som forlader Odense Kommune efter 6 år, når hans kontrakt udløber til nytår. Thomas Bach har været en tydelig drivkraft bag den styrkede sammenhæng mellem frivillige og kommunale aktører. Og han kan også se tilbage på Odenses første samlede idrætspolitik som et markant resultat. Ligesom opførelsen af Arena Fyn og moderniseringen af såvel Odense Idrætshal og Svømmehallen Klosterbakken er kommet til.

Om den afgående fritidschef siger rådmand Stina Willumsen:

- Thomas har med sin viden og sit engagement på ungdomsområdet, kombineret med sit netværk fra idrætten og de frivillige organisationer, været drivkraften i at bringe Odense helt i front på det fritidspolitiske Danmarkskort”.

For Thomas Bach har det været vigtigt, at den politiske opbakning til fritidsområdet er så stærk.

- Jeg synes, at Odenses fritids- og foreningsliv kan være glade for, at vi har en rådmand og et Børn- og Ungeudvalg, der kan se vigtigheden af et velfungerende fritidsliv. Det gælder hele fundamentet på området, men ikke mindst et perspektiv på de børn og unge, der ikke nødvendigvis af sig selv finder til fodbold, badminton eller spejder.

Siden 1. maj i år har Thomas Bach været konstitueret direktør i Børn- og Ungeforvaltningen. Det er en tid, som særligt har været brugt på at skabe fundamentet for, at en ny direktør får de bedste vilkår at starte på. Dels er de seneste års store besparelser udmøntet, og en proces frem mod en ny samlet børn- og ungepolitik er på plads.


Kontaktinformation
Rådmand Stina Willumsen (SF), tlf. 26 21 98 10, stwi@odense.dk
Chefkonsulent Nikolaj Juul Jørgensen, tlf. 65 51 50 09, njj@odense.dk
Konst. direktør Thomas Bach, tlf. 22 78 96 69, tbach@odense.dk