Spring til indhold
Nyhed

Ny Freestylebase giver både leg og kunst til Stige Ø

16-06-2011

Den 20. juni indvies Stige Øs nye Freestylebase, og det er godt nyt for alle, der vil prøve kræfter med klatring og parkour eller opleve et nyt og anderledes kunstværk.

Freestylebasen er et lege- og aktivitetsprojekt særligt rettet mod store børn, unge og voksne. Projektet er blevet igangsat i forbindelse med Stige Øs omdannelse fra losseplads til rekreativt område.

Kunst og leg i skøn forening
Udformningen af Freestylebasen har taget afsæt i et speciale fra SDU, som har undersøgt, hvilke ønsker de store børn i de odenseanske skoler har til et lege- og aktivitetsområde. Specialet slår fast, at børnene ønsker en fysisk udfordrende bane, som både kræver samarbejde, men som også giver mulighed for konkurrence.

Samtidigt er der i projektet lagt vægt på, at Freestylebasen skal kombinere kunstnerisk udtryk med bevægelsesfunktionalitet.

- Stige Ø har jo udviklet sig helt utroligt gennem de seneste år, og jeg glæder mig meget til at indvie den nye Freestylebase, som med sit helt unikke samspil mellem kunst og leg bringer endnu mere liv til Stige Ø, siger Jan Boye, rådmand i By- og Kulturforvaltningen. 

Det er billedkunstner og skulptør Jens Munk Clemmensen og arkitekt og designer Mikkel Mølgaard Frandsen Rugaard fra Street Movement, der står bag Freestylebasen.

- Freestylebasen er en kunstnerisk begivenhed, der med sin fysiske dimension og sit stedsspecifikke udtryk for alvor kommer til at flytte på opfattelsen af, hvad kunst kan, og hvordan kunst opleves, siger Jens Munk Clemmensen.

- Dette projekt er grænsebrydende i forhold til, hvordan vi oplever og interagerer med kunsten og det fysiske rum omkring os. Værket opleves og udforskes med kroppen, og kroppen bliver en interaktiv del af værket - det er helt unikt!, udtaler Mikkel Mølgaard Frandsen Rugaard.

Indvielsen
Indvielsen finder sted mandag den 20. juni kl. 15.00 på Stige Ø på Freestylebasen. Der vil være vejvisning fra hovedindgangen ved Rødhusene. Rådmand Jan Boye indvier basen, hvorefter parkour-udøvere fra Street Movement tager basen i brug for første gang.

Elever fra Risinge og Korsløkke ungdomsskoler deltager desuden i indvielsen og udfolder sig i både musik og parkour.

Se mere om Stige Ø her

Kontakt
Projektleder Birgit Bjerre Laursen, tlf.: 6551 2725 / 21709611, e-mail: bbl@odense.dk.