Spring til indhold
Nyhed

Nørregaards Teater flytter til Odense

15-02-2011

Nørregaards Teater er blevet udvalgt blandt fem ansøgere til at være Odenses nye børneteater. Det skyldes teatrets overbevisende kvalitet i sine forestillinger og i sin øvrige praksis. Især Nørregaards Teaters vision om en klar kunstnerisk linje, en aktivitetsvolumen på flere hundrede forestillinger om året og deres solide organisation gjorde udslaget. Dertil kommer, at Nørregaards Teater er paraplyorganisation for to meget roste teatre, som producerer forestillinger for unge. Disse to er Teater O (siden 2007) og Teatret st. tv. (siden 2009) – begge anerkendte børneteatre, der er støttet af Statens Scenekunstudvalg.


- At udvælge et kommende børneteater til Odense har været en ekstrem spændende opgave, fordi vi fik fem meget kvalificerede ansøgere, siger rådmand Jan Boye. Men Nørregaards Teater er af en sådan kaliber og har et så stort potentiale, at det for mig at se ikke finder sin lige nogen steder i Danmark. Deres arbejde er gennemsyret af kvalitet og viljen til at eksperimentere, og med det teater i byen, får vi en yderst stærk børneteaterprofil på nationalt plan, som skal sammenholdes med den i forvejen stærke profil, Odense har på voksenteaterområdet.


- Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke de fire øvrige teatre for de inspirerende ansøgninger og visioner. Ikke mindst tak til Teatret Skægspire, som siden 1979 har været fast børneteater i Odense med en lang perlerække af flotte forestillinger.


Baggrund

Byrådet besluttede den 16. juni 2010, at der i perioden 2011–2015 skal være tre små storbyteatre i Odense Kommune mod tidligere fire, og at opgaven med at drive et producerende børneteater skulle sendes i offentligt udbud.


Seks teatre søgte om bevilling til at drive et lille storbyteater, der producerer professionel scenekunst for børn og unge. Heraf opfyldte fem kravene:

  • Teater Gyda fra Odense
  • Det Ny Skægspire fra Odense
  • Nørregaards Teater fra København
  • Realproduktion/Teater HER fra Næstved
  • TeaterTasken fra Frederikssund


Odense Kommune har i samarbejde med to teaterkonsulenter, Erik Farmann og Kirsten Dahl, analyseret ansøgerne, og valget faldt på Nørregaards Teater.


Fakta om Nørregaards Teater

Nørregaards Teater er et opsøgende turnéteater uden fast scene. Teatret stammer oprindeligt fra Djursland, men har siden 2008 haft administrativ base i København. Hele organisationen flyttes nu til Teaterhuset i Odense. Herfra vil Nørregaards Teater gå aktivt ind i et samarbejde med Odenses øvrige kultur- og teaterliv. Ikke mindst med Teaterhusets øvrige beboere, Den Fynske Opera og Teater Momentum. Læs mere på www.nrt.dk


Fakta om de tilknyttede teaterkonsulenter

Erik Farmann er lektor på Danmarks Journalisthøjskole. Tidligere har han været ansat som kulturredaktør på Århus Stiftstidende, redaktør af KulturNyt på Danmarks Radio P1, har oversat skuespil, instrueret teater, skrevet sangtekster og produceret radiomontager.


Kirsten Dahl er uddannet dramaturg og har i knap 20 år arbejdet med professionelt teater for børn og unge som dramaturg for forskellige danske teatre, som vejleder, underviser og som teateranmelder ved Århus Stiftstidende og Børneteateravisen.


Begge konsulenter har siddet i Århus Kunstråd.


Kontakt

Jan Boye

Rådmand – Odense Kommune

By- og Kulturforvaltningen

Direkte tlf.: 65 51 20 00 / E-mail: jb@odense.dk


Ellen Drost
Afdelingschef - Odense Kommune
By- og Kulturforvaltningen, Kultur
Direkte tlf.: 65 51 28 00 / E-mail:drost@odense.dk