Spring til indhold
Nyhed

Kommuner skal ikke opsige milliondyre it-kontrakter

04-05-2011

Klagenævnet for Udbud har netop slået fast, at kommunerne Odense, Herning, Fredericia, Gladsaxe og Hørsholm har handlet i strid med udbudsreglerne i en sag om fælles anskaffelse af et it-system - et såkaldt kataloghåndteringssystem til e-handel. 

- Og det anerkender vi fuldt ud, siger direktør Bente Monsen for Økonomi- og Organisationsudvikling i Odense Kommune, som er den kommune, der har styret processen for de øvrige kommuner.


Skatteborgeres penge er sparet

Hvad kommunen ikke anerkender er, at millioner af skattekroner kan være ødslet bort, og milliondyre it-kontrakter nu skal annulleres. Det fremgår ellers af flere medier onsdag. 

- Vi afdækkede markedet for it-leverandører, som kunne levere et kataloghåndteringssystem, og vi fandt kun én, som var leveringsdygtig, EG. Efter at have rådført os med Rambøll og SKI indgik vi i god tro en aftale med EG, som indgår i SKIs rammeaftaler, siger Bente Monsen.

Kontrakten med EG udløb for et halvt år siden, og derfor skal ingen af kommunerne opsige milliondyre kontrakter, som det fremgår flere steder i medierne. Der skal med andre ord ikke bruges penge på nye kontrakter. Kendelsen fra Klagenævnet siger heller ikke, at kommunerne er forpligtede til at kassere systemet.

- Kort sagt, har vi ikke ødslet med skatteborgernes penge og kommer heller ikke til det. Tværtimod har vi sparet penge ved at effektivisere den kommunale forvaltning med et nyt system til e-handel, understreger Bente Monsen.

Den eneste udgift, kommunerne kommer til at stå for, bliver sagsomkostningerne på 100.000 kroner, som skal deles mellem kommunerne.

Kontakt:

Direktør Bente Monsen, 5154 0839, bemo@odense.dk