Spring til indhold
Nyhed

Kartoffelfest på landets plejecentre

15-06-2011

Valdemarsdag, den 15. juni, er en festdag for landets plejehjemsbeboere. Langt de fleste plejecentre fejrer nemlig Danmarks Kartoffeldag.

På Havebæk Plejecenter i Odense begynder festen kl. 12.00, hvor plejecentrets kor ’Koroptimisterne’ skyder festlighederne i gang med en forårssang, deres egen kendingsmelodi og så selvfølgelig også Kartoffeldagens helt egen fællessang, der er sendt rundt til alle landets plejecentre.

Traditionsrig menu
Herefter er der fælles spisning i caféen, hvor også ældrerådmand Jane Jegind og forfatteren bag fællessangen, Ove Neiiendam, vil deltage.

Jane Jegind glæder sig over den årligt tilbagevendende begivenhed:

- Det er en god anledning til at holde en lille fest. Og så er det ingen hemmelighed, at jeg holder meget af det traditionelle danske køkken, så jeg glæder mig altid til at sætte tænderne i den traditionsrige menu på Valdemarsdag.

Traditionen tro står menuen på nye danske kartofler, stegt flæsk med persillesovs og grøntsager – og en lille snaps skal der også til. Middagen slutter med is og søde danske jordbær.


12 år gammel tradition

Det hele begyndte for 13 år siden, hvor en pårørende til en plejehjemsbeboer i Otterup ”smuglede” nye kartofler ind på plejehjemmet til sin mand. Hendes ønske og forslag var, at også de andre plejehjemsbeboere bare én gang om året fik nye kartofler. Og sådan blev det. Allerede året efter blev idéen videreført af Danmarks Kartoffel Råd, og i år er det altså 12. gang, at vi kan fejre hele Danmarks Kartoffeldag på Valdemarsdag.


Lidt om ”Koroptimisterne”
Koroptimisterne er med en gennemsnitsalder på 86 år nok et af Danmarks ældste sangkor. Koret består af en flok sangglade mennesker, som mødes i caféen på Havebæk Plejecenter onsdag aften i de lige uger. Koret har eksisteret siden 2005.


Tid og Sted

Pressen er velkommen til årets kartoffelfest på:

Havebæk Plejecenter

Østerbæksvej 83

5230 Odense M

Der er mulighed for at komme allerede, når forberedelserne går i gang i køkkenet, og duften af den stegte flæsk breder sig. Ellers begynder festlighederne kl. 12.

Yderligere oplysninger

Kisa Lisbet Pedersen, Havebæk Plejecenter, mobil 21 60 90 28

Helle Hejn Hansen, ledende økonoma for caféerne i Sundhed-Madservice, 20 65 44 80