Spring til indhold
Nyhed

Jazz på dansk i Vollsmose Kulturhus

03-02-2011

Torsdag den 10. februar kan man opleve den danske sangskat i nye og anderledes klæder. Sangerinden Maria Gottschalk og jazzorkesteret Strofn dykker ned i den danske Højskolesangbog, og kunstneren Mai-Britt Schultz fortæller den spændende historie, der ligger bag de enkelte sange.


- Jazzen er jo meget international, og man stjæler med arme og ben fra alle musikkulturer, fortæller sangerinden Maria Gottschalk, der selv er halvt polsk. Derfor har det været utroligt spændende at spille sangene fra den store danske Højskolesangbog med den åbne jazzede tilgang.


Det er der kommet nogle spændende og meget anderledes arrangementer ud af. Blandt andet H. C. Andersens ”I Danmark er jeg født,” som leveres i en afrikansk inspireret udgave, eller Jeppe Aakjærs ”Jens Vejmand” der kan høres som en svedig blues.


- Jeg glæder mig utroligt meget til at spille i Vollsmose Kulturhus, siger Maria Gottschalk. Jeg tror, at vores brede og internationale tilgang til den gamle danske sangskat passer godt til Vollsmose.


Strofn, der også spiller nogle af de helt nye sange fra Højskolesangbogen, består - udover Maria Gottschalk - af saxofonisten Gert William, guitaristen Jon Bjarnason, kontrabassisten Martin Ramsgård og trommeslageren Claus Bjerregaard.


Kunstneren Mai-Britt Schultz, der fortæller under koncerten, er tilknyttet Ryslinge Højskole som lærer og kender den danske Højskolesangbog og de enkelte sanges historier ind og ud.


Strofn spiller i Vollsmose Kulturhus, Store Sal, Vollsmose Allé 14, 5240 Odense NØ, torsdag den 10. februar, kl. 20 – 22. Entré: 40 kr.


Koncerten er støttet af Odense Musikudvalg og Statens Kunstråds Musikudvalg.

Peter Widmer
Kommunikations- og kulturmedarbejder
Vollsmose Kulturhus
Vollsmose Allé 14, postboks 48
5240 Odense NØ

Tlf.: Direkte: 6375 0882
Mail to: pawi@odense.dk