Spring til indhold
Nyhed

Højt tempo i byggesager i Odense

09-11-2011

32 dage tager det i gennemsnit at sagsbehandle en byggesag i Odense Kommune. Det placerer Odense på en 6. plads for sagsbehandlingstid for byggesager blandt landets 96 kommuner. Odense er hurtigere end både København, Aarhus og Aalborg.

Det behøver ikke tage flere måneder for at få en byggetilladelse. Byggesag i Odense Kommune behandler sagerne på 32 dage i gennemsnit. Det viser Erhvervs- og Selskabsstyrelsen seneste opgørelse for sagsbehandlingstider for byggesager. Ifølge den er Odense Kommune foran alle de større byer i landet. København, Aarhus og Aalborg har et gennemsnit på henholdsvis 57, 40 og 39 dage.

Realisering af byggedrømme

En kort sagsbehandlingstid har stor betydning for, hvor hurtig en byggedrøm bliver til bygninger i virkeligheden. Sagsbehandlingstiden kan derfor være afgørende for, om fx en virksomhed i sidste ende etablerer sig i kommunen eller ej.

- Den korte sagsbehandlingstid er et udtryk for, at vi har kompetente og engagerede medarbejdere, der ønsker at give en god service. Et hurtigt svar betyder mindre ventetid for alle, derfor arbejder vi på fortsat at forbedre os, siger kontorchef i Byggesag Jeanne Breinholdt Skelmose.

 

Intet afslag uden dialog 

Kun 2 % af de byggesager, der samlet blev behandlet i 2010, fik direkte afslag på det ansøgte. I 2011 tegner andelen af afslag til at blive endnu lavere, nemlig 1 % af alle henvendelser.

Alle henvendelser, der får afslag, bliver fremover fulgt op med en dialog om, hvad der skal til for, at det kan lade sig gøre, eller hvilke alternativer der er.

Dialogen er et tiltag, der både skal fastholde eksisterende virksomheder og tiltrække nye.

- Når vi skal fastholde og tiltrække virksomheder til byen er det afgørende, at de bliver mødt med en smidig sagsbehandling uanset henvendelsens omfang. En garanteret dialog ved afslag er et godt middel til dette, forklarer leder af Erhvervskontakten Mette Beck-Nielsen.

Dansk Byggeri roser Odense Kommune for den lave gennemsnitlige sagsbehandlingstid og håber samtidigt, at andre kommuner kan lære af Odense.

- En hurtig sagsbehandlingstid i byggesager er en vigtig rammebetingelse for byggeriet og vigtig for aktivitet og beskæftigelse. Derfor kan Dansk Byggeri kun rose Odense Kommune, der formår at have en gennemsnitlig sagsbehandlingstid på godt en måned. Landsgennemsnittet er knap to måneder, så Odense Kommune er næsten dobbelt så hurtige som gennemsnittet. Det stiller Odense i en god position som rollemodel for andre kommuner, der kan drage nytte af Odenses erfaringer, udtaler Lea Stentoft konsulent i Dansk Byggeri.

Odense Kommune vil fortsat arbejde på at nedbringe sagsbehandlingstiden og løbende iværksætte tiltag, der imødekommer erhvervslivets forventninger.

Kontaktinformation
Jeanne Breinholdt Skelmose, Kontorchef i Byggesag, Odense Kommune, tlf.: 65 51 24 60, e-mail: jbsk@odense.dk

Mette Beck-Nielsen, leder af Erhvervskontakten, Odense Kommune, tlf.: 24 59 76 39, e-mail: mebec@odense.dk

Lea Stentoft, erhvervspolitisk konsulent i Dansk Byggeri, tlf.: 72 16 01 52 / 22 66 45 96