Spring til indhold
Nyhed

Hjælpemiddeldepotet i Odense nomineret til arbejdsmiljøprisen

29-11-2011

Odense Kommunes Hjælpemiddeldepot er nomineret i den ene af de tre kategorier, nemlig kategorien ”muskel-skeletpåvirkning”. Depotet er nomineret til prisen for den enorme indsats for at få skabt et godt arbejdsmiljø uden støj, støv og farlige bakterier, der ellers var en del af dagligdagen. Og især fordi de er lykkedes med at få sat ergonomien i højsædet.

Fra rød til grøn smiley
I januar 2010 fik Hjælpemiddeldepotet en række påbud fra Arbejdstilsynet. Det satte gang i en omfattende proces for at forbedre arbejdsmiljøet, bl.a. ombygning og ændring af arbejdsgange. Ved det seneste besøg fra Arbejdstilsynet var de røde smileys blevet forvandlet til en grøn elite-smiley.

Funktionsleder Lone Skov fortæller:

- Det er et langt og sejt træk, vi har været igennem, og det er utroligt, hvad medarbejderne har fundet sig i undervejs. Samtidig med den enorme forvandling, vores arbejdsplads har gennemgået, har vi skulle holde butikken kørende, som den plejer. Og det er lykkedes, uden at borgerne og vores samarbejdspartnere har mærket særligt meget til det.

Højtryksrenseren er skiftet ud med en vaskemaskine
Den nye industri-vaskemaskine er en af de ting, der har givet arbejdsmiljøet et drastisk løft. Når der førhen blev afleveret en brugt kørestol på depotet, trak personalet i rumdragt, maske og gummistøvler og startede højtryksrenseren for at spule stolen ren. Herefter stod den til tørring i nogle timer. I dag kører personalet kørestolen ind i vaskemaskinen, vælger program og starter maskinen. 10 minutter senere kan den skinnende rene kørestol køres ud igen og tørres af. Hvor det før tog 8-10 timer at gøre en kørestol ren, kan opgaven i dag klares på omkring en halv time.

Hjælpemiddeldepotets forbedringer af arbejdsmiljøet kort fortalt

  • I januar 2010 fik Hjælpemiddeldepotet en række påbud fra Arbejdstilsynet. Påbuddene gik bl.a. på de akustiske forhold og støjen på depotet, manglende ventilation og manglende orden og ryddelighed på lageret pga. pladsmangel. 
  • Ved udgangen af 2010 nikkede Odense Kommunes byråd til depotets ansøgning og fik 5 mio. kr. til at få rettet op på Arbejdstilsynets påbud. 
  • I januar 2011 begyndte ombygningen af depotet. 
  • Den nye vaskemaskine blev taget i brug i maj 2011. 
  • Hjælpemiddeldepotet havde i maj 2011 atter besøg af Arbejdstilsynet og fik denne gang den grønne elite-smiley for deres indsats for at forbedre arbejdsmiljøet. 
  • I november 2011 blev Hjælpemiddeldepotet indstillet til Arbejdsmiljøprisen. Prisen overrækkes den onsdag den 30. november i DGI Byen i København.
  • Tirsdag den 6. december kl. 14.00-15.30 er der officiel indvielse på Hjælpemiddeldepotet og Servicecenter Hjælpemidler, Sivlandvænget 6, 5260 Odense S 

Arbejdsmiljøprisen
Arbejdsmiljøprisen uddeles af Arbejdsmiljørådet, og formålet med prisen er at belønne og fremhæve gode og alternative løsninger på problemer med arbejdsmiljøet – og vise anerkendelse over for de virksomheder, som har gjort et bemærkelsesværdigt arbejdsmiljøarbejde. Se mere på www.amr.dk

De to øvrige nominerede arbejdspladser i kategorien ”muskel-skeletpåvirkning” er Arbejdsmiljønetværk for mindre mejerier og Novo Nordisk A/S.

Kontaktinformation
Funktionsleder Lone Skov tlf. 65 51 30 74