Spring til indhold
Nyhed

Havnegoplerne og Aktivitetspark ved Elisevej indvies den 26. maj

24-05-2011

Odense har fået to nye flotte og meget forskellige steder til leg, motion og samvær. Rådmand Jan Boye indvier stederne torsdag den 26. maj - alle er velkomne til at deltage.


INTERAKTIV VANDLEGEPLADS ÅBNER I ODENSE HAVN
Torsdag den 26. maj klokken 14.30 indvier rådmand Jan Boye vandlegepladsen "Havnegoplerne". Efter indvielsen vil piger fra Allingham Dane Team lave et lille danseshow, og så vil legepladsen være åben til fri leg. Der vil være en lille forfriskning til de tørstende, hvis man ikke har fået vandleg nok!

Om legepladsen

Den nye, interaktive legeplads Havnegoblerne giver legebørn i alle aldre nye og spændende muligheder på havnen, og samtidig giver den området et arkitektonisk løft.
At være tæt på vandet er en af hovedattraktionerne i havnen, men det har ikke været let at komme helt tæt på vandet for især børnene, da aktiviteterne mest har været for de unge og voksne. Det laver Havnegoplerne nu om på, og legepladsen vil spille godt sammen med det måske kommende Havnebad, fordi legepladsen også appellerer til de mindre børn.

Legepladsen udgøres af en skrånende flade af blødt gummi udformet med kugleformede buler eller gobler. I bulerne er der et digitalt interaktivt lag, der gør det muligt at tænde for en vandstråle i et bestemt tidsrum. Denne digitale styring kan udvikles til forskellige fysiske lege med højt aktivitetsniveau.
Der er også et analogt interaktivt lag, der gør det muligt at lege med og påvirke vandet på dets vej fra dysen til vandrenden. Vandet kan forsinkes, samles op, løbe i styrede forløb m.m.

Tilsammen giver de to lag en udfordrende og varieret legeplads med mulighed for vild leg med høj intensitet, udforskning af vandets egenskaber og almindeligt ophold. Bulerne har nemlig en størrelse, som gør, at de er behagelige at sidde på og læne sig op ad. Som et ekstra stemningsskabende element er der lys i gummibelægningen, der som små cirkulære lyspletter i skumringen og i mørket er med til at tegne omridset af de cirkulære buler.

Ud over selve legepladsen kommer der en rampe, der skaber en trinløs overgang fra Havnepladsen til promenaden, og dermed suppleres den række af rekreative tilbud, der allerede er i havnen, meget fint med Havnegoplerne.


AKTIVITETSPARK VED ELISEVEJ
Aktivitetsparken indvies torsdag d. 26. maj kl 16.30 af Rådmand Jan Boye og af flere engagerede foreninger og beboere i kvarteret. Efter selve indvielsen er der motionsløb for børn, zumba og mulighed for at spille petanque, klatre i træer og bage snobrød. Kom og være med, der er også sørget for sund mad og drikkevarer.

Om aktivitetsparken
Aktivitetsparken er et nyt grønt aktivitets- og mødested i forbindelse med det nye boligområde ved Skibhusvej. Parken ligger på begge sider af Elisevej, der også fungerer som stiforbindelse til Kranvej og Skibhusskoven.

Parken er for kvarterets lidt større børn og unge, men alle kan være med. Her kan man spille basketball og andre boldspil på en asfaltbane og på en mindre græsbane. Man kan klatre mellem de rødmalede stolper, der også er områdets markante vartegn. Her er plads til at lege og cykle på de små bakker eller bygge huler i den lille lund.

Yderligere informationer
Havnegoplerne:
Projektleder Anne Ramborg, anram@odense.dk, 21341976
Aktivitetspark ved Elisevej: Projektleder Bo S. Hune, bosh@odense.dk, 65512748Plan til aktivitetsparken ved Elisevej