Spring til indhold
Nyhed

Isam B, fri entré til museer og gratis forestilling på H.C. Andersens fødselsdag 2. april

27-03-2011

Odense Kommune inviterer til fejring af H.C. Andersens 206 års fødselsdag med flere gratis oplevelser i Odense og rig mulighed for at blive klogere på byens verdensberømte eventyrdigter.


Udpluk af programmet:


Fri entré til museerne og legat til flittige elever for 124. gang

Odenses to H.C. Andersen-museer, H.C. Andersens Hus (kl. 10-16) og H.C. Andersens Barndomshjem (Kl. 11-15) giver gratis adgang til alle og inviterer indenfor til udstilling, sang, musik og eventyr og den årlige uddeling af H.C. Andersens Legat til en flittig skoledreng og -pige fra Odense kl. 13 i H.C. Andersens Hus.

Legatet blev uddelt første gang i 1877 og er siden blevet uddelt hvert år efter ønske i Andersens testamente. Skuespiller Birgitte Bruun underholder med tankevækkende indslag i form af sange og eventyroplæsning med temaet Den unge Andersen.


Isam B synger ved afsløring af ny skulptur ved Fyrtøjet

Ved Børnekulturhuset Fyrtøjet ved siden af H.C. Andersens Hus afsløres kl. 11 en skulptur af kunstner Jac Hansen. Isam B fra Outlandish kommer forbi og giver sin akustiske fortolkning af ”I Danmark er jeg født” kl. 11.25. Fra kl. 12.30 er der fernisering på skulpturudstilling af Jac Hansen.


Fælles sang i H.C. Andersen kvarteret

Publikum fra Børnefødselsdag i Odense Koncerthus (udsolgt), gæster fra legatuddeling i H.C. Andersens Hus og Fyrtøjet mødes kl. 14 uden for det gule hjørnehus til fælles sang af ”I Danmark er jeg født”. Hvis vejret bliver godt kan det blive til at kor på omkring 300 stemmer.


Gratis H.C. Andersen-aften m. Christian Steffensen i Koncerthuset

”At rejse er at leve” er titlen på en forestilling, hvor den erfarne H.C. Andersen fortolker, skuespiller og sanger, Christian Steffensen, ledsaget af en pianist i ord og toner guider publikum igennem en lang række af H.C. Andersens værker.

Kl. 20 i Odense Koncerthus, Pro Musica Salen
Gratis billetter kan afhentes i VisitOdense (Turistbureauet v. Odense Rådhus).Find hele programmet på www.kultur.odense.dkArrangementer i forbindelse med H.C. Andersens fødselsdag er arrangeret af Børnekulturhuset Fyrtøjet, H.C. Andersen Priskomite, Odense Bys Museer og Kultur, By- og Kulturforvaltningen Odense Kommune.Yderligere oplysninger:

Generel kontakt

Christina Mark LassenKommunikationskonsulent
Kultur, Odense Kommune
clas@odense.dk
Tlf: 65 51 28 07

Museerne, legatuddeling, fællessang

Lene Pedersen
Marketingchef
Odense Bys Museer
lenp@odense.dk
Tlf: 65 51 46 16

Isam B, Skulptur af Jac Hansen, Fyrtøjet

Mette Genz
Direktør
Fyrtøjet
Tlf: 66 14 44 11
mobil 60 95 60 69

H.C. Andersen Prisen på Odense Teater

Susanne Kristensen
H.C. Andersen Priskomite
Mobil: 22 48 68 59

H.C. Andersen-aften med Christian Steffensen

Per Holst, Kulturkonsulent
Mobil: 23 96 15 32
phol@odense.dk