Spring til indhold
Nyhed

Grønt kort til Udvikling Fyn

08-04-2011

Foreløbigt slutter seks af de ti fynske kommuner op om at udarbejde et beslutningsgrundlag for den tværkommunale organisation Udvikling Fyn.

 

Central strategi – lokal service

-Jeg fornemmer opbakning til, at vi skal have en central organisation. Den kan samle trådene og lægger en linje, mens den lokale forankring og service samtidig bliver bevaret, siger bestyrelsesmedlem i Udvikling Fyn Anne Bille-Brahe, der til dagligt leder Steensgaard Herregård og er formand for turistforeningen i Faaborg-Midtfyn.

 

Den lange række af forslag blev samlet i fem hovedpunkter, der lægger sporene for den nye organisation frem mod den endelige beslutning i kommunalbestyrelserne:

 

1.  Oplevelsesøkonomi – Fyn skal være blandt de bedste turistmål i Norden

2.  Vækst i nye og mindre virksomheder – Fyn som ’iværksætterø’

3.  Viden & kompetencer – flest højtuddannede i virksomheder

4.  Klynger – konkrete satsninger på enkelte brancheklynger

5.  Fyns omdømme – en ny og moderne fortælling om Fyn

 

Fynsk sammenhold er vigtigt

Mens den konkrete organisering af den nye organisation fortsat diskuteres, er der stor enighed om, at fælles organisering er nødvendigt, hvis Fyn vil markere sig udadtil. Søren Skovbølling er bestyrelsesformand og medejer i den odenseanske virksomhed EG NeoProcess. Han har som bestyrelsesmedlem i Udvikling Fyn en klar holdning:

 

-Hvis ikke vi udvikler os, står vi stille. Det har vi gjort i for høj grad, og derfor er vi nødt til at gå en ny vej. Vi har intet alternativ til at organisere os og prioritere som en samlet enhed på Fyn. Hvis vi slås internt om for eksempel gæster og nye virksomheder, gider ingen komme hertil. Hvis vi skal op på siden af andre landsdele – måske endda overhale dem – SKAL vi stå sammen. Og det er nødt til at være nu.

 

-Det handler også om uddannelse og erhvervsudvikling. Vi skal have en samlet stemme og styrke, der gør, vi kan tiltrække ’kloge hoveder’ fra ind- og udland her til Fyn, lyder udmeldingen fra Kate Turch, der sidder i Udvikling Fyns bestyrelse og desuden er ejer og administrerende direktør i Nyborg-virksomheden Medialogic.

 

Processen løber til sommerferien

Foreløbigt er seks af de ti fynske kommuner med til at udarbejde et endeligt beslutningsgrundlag for en fælles fynsk organisation. De seks kommuner er – Assens, Nyborg, Svendborg, Kerteminde, Faaborg-Midtfyn og Odense.

 

I juni forelægger de seks kommuner beslutningsgrundlaget i deres byråd. Det gør de resterende fynske kommuner også – nemlig Middelfart, Nordfyn, Langeland og Ærø.

 

 

Kontakt

Formand for Udvikling Fyns bestyrelse C.C. Nielsen, tlf. 4033 8411

Næstformand for Udvikling Fyns bestyrelse Anker Boye tlf. 4075 3333

Udviklingsdirektør Janus Krarup, tlf. 2138 6565

Bestyrelsesmedlem i Udvikling Fyn, Anne Bille-Brahe tlf. 4013 3456

Bestyrelsesmedlem i Udvikling Fyn, Kate Turch tlf. 6331 1204

Bestyrelsesmedlem i Udvikling Fyn, Søren Skovbølling tlf. 25 31 07 20

 

Vil du vide mere om Udvikling Fyn, så tjek www.udviklingfyn.dk