Spring til indhold
Nyhed

En mosaik i ord og toner - gratis H.C. Andersen-aften m. en af Danmarks betydeligste fortolkere

18-03-2011

Tid og sted:

”At rejse er at leve” – en mosaik i ord og toner
Odense Koncerthus, Pro Musica Salen
Lørdag d. 2. april kl. 20
Gratis entré.

Gratis billetter:

Billetter (max. 4 stk. pr. kunde.) afhentes:
VisitOdense
Vestergade 2, 5000 Odense C
Indgang på siden af Rådhuset
Åbent: man-fredag kl. 9.30-16.30, lørdag kl. 10-13Forestillingen ”At rejse er at leve” er en H.C. Andersen-mosaik i ord og toner


Skuespilleren og sangeren Christian Steffensen inviterer sammen med pianisten Søren Pedersen på en eventyrlig rejse i H.C. Andersens udvidende og fabulerende univers.


Med historier, sange, digte, dagbogsnotater, rejsebeskrivelser, citater fra brevene, erindringerne m.v., præsenterer Christian Steffensen en enestående underholdning i ord og toner,  hvor publikum også får lejlighed til at røre stemmebåndene på de omdelte H.C. Andersen-sange.

Programmet, der er tilrettelagt for et voksent publikum, falder i to afdelinger.


Se frem til en herlig og eventyrlig oplevelse i selskab med H.C. Andersen og Christian Steffensen.


 

Om den erfarne H.C. Andersen fortolker Christian Steffensen


Christian Steffensen er en af vore betydeligste H.C. Andersen-fortolkere og han har gennem årene udgivet fem CD’er, hvor han fortolker udvalg af digterens sange, tekster og skuespil.


Ligeledes udgav han i 1988 CD’en ”In Denmark I was born” hvor Christian Steffensen har indsunget 27 H.C. Andersen-sange på engelsk, i Paula Hostrup-Jessens prisbelønnede oversættelse.


Han er tillige en hyppig gæst i udlandet, hvor han optræder med ”At rejse er at leve” i hhv. en engelsk og en tysk version.


Senest har han stået bag to ”Andersen–teateropsætninger” på Den Danske Skueplads; ”Juleaften og nytårsaften” - en decemberfortælling med sange (opført i 2009 og i 2010) - samt ”Den svenske Nattergal” der havde urpremiere d. 25. januar i år.


Den svenske Nattergal” er en musik-forestilling, som Christian Steffensen opfører sammen med den pragtfulde svenske sopran Anna Forsebo, der spiller den legendariske svenske verdenssopran Jenny Lind (Den svenske Nattergal), som digteren jo var særdeles optaget af.


I sommeren 2009 startede Christian Steffensen en helt nyskabende H.C. Andersen–platform, hvor han arrangerer dramatiserede byvandringer i det gamle København i digterens fodspor.


 

Yderligere information:

Per Holst, Kulturkonsulent
Mobil: 23 96 15 32
phol@odense.dk 

Fejring af H.C. Andersens fødselsdag 2. april

Samlet program for fejlingen lørdag 2. april udsendes primo uge 13.
Kontakt:
Christina Mark Lassen, Kulturmedarbejder
Tlf: 65 51 28 07
clas@odense.dk