Spring til indhold
Nyhed

Fynske virksomheder har brug for bestyrelser

28-03-2011

En dugfrisk rundspørge til 60 fynske virksomheder viser, at langt over halvdelen at de ejerledede virksomheder med under 35 ansatte og 50 millioner i omsætning vælger en professionel bestyrelse fra. Argumentet er, at virksomhedslederen ikke finder det relevant.

- For virksomheder, der reelt ønsker vækst og udvikling, er en professionel bestyrelse absolut et must. Hvis vi antager, at en virksomhedsleder ikke ved alt, er det ganske fornuftigt at anskaffe sig en ekstern bestyrelse, for eksterne kompetencer kan i sagens natur bedre kommentere en virksomheds drift set udefra, konstaterer professor på Copenhagen Business School, Steen Thomsen.


Fokus på fynske virksomheder

Hos Udvikling Odense har der igennem en længere årrække været fokus på anbefalinger af professionelle bestyrelser i kontakten med fynske virksomheder. Aktuelt er der oprettet en miniuddannelse i samarbejde med lokale aktører, der er rettet mod ejerledere.

- Her på Fyn er der fokus på vækst i de små og mellemstore virksomheder. Vi ønsker at afmystificere bestyrelsesarbejde for især familievirksomheder. Professionelle bestyrelser kan rykke virksomheden til næste niveau for eksempel i forhold til synlighed og salg eller entre på nye eksportmarkeder. Professionelle bestyrelser er derfor en vigtig brik i forhold til at få skabt mere vækst på Fyn, forklarer udviklingsdirektør Janus Krarup fra Udvikling Odense.

Ud over uddannelsen til ejerledere i at sammensætte og drive en professionel bestyrelse, afholder Udvikling Odense også en konference om bestyrelsesarbejde i samarbejde med Nordea, Danske Bank, KPMG, Deloitte, Bonnesen Advokater og FOKUS ADVOKATER I/S. Det stærke hold af samarbejdspartnere illustrerer indsatsens væsentlighed for de fynske virksomheder.


Bestyrelser forbedrer bundlinjen

Den fynske virksomhed Rice A/S producerer farverigt boligtilbehør og har eksisteret siden 1999. Virksomheden har en omsætning på 110 millioner og en vækstrate på cirka 30 procent om året, og i Rice er der stor fokus på, hvad en korrekt sammensat og professionel bestyrelse betyder for virksomheden.

-En professionel bestyrelse sikrer den korteste vej til den bedste beslutning. Vores bestyrelse hos Rice er sammensat af erfarne erhvervsfolk, der kan hjælpe os med at finde optimale løsninger. En professionel bestyrelse har ingen følelser med og ser på fakta, så der er ingen tvivl om, at en bestyrelse gør en forskel. Også på bundlinjen, understreger Philippe Gueniau, der er ejer og direktør i Rice


Kontakt:

Udvikling Odense, projektleder Michael Larsen 4046 9102

CBS, professor Steen Thomsen 3815 2590


FAKTA:

Konference om vækst via bestyrelse den 30. marts kl. 8 – 12.

Information og tilmelding på www.udviklingodense.dk