Spring til indhold
Nyhed

Fyn står sammen om udvikling

01-07-2011

-Vi har samlet fem kommuner i Udvikling Fyn, der tilsammen repræsenterer 77% af Fyns befolkning. Et stærkt hold er sat, og nu skal vi skabe det fundament, der skal løfte Fyn. Vi skal nå på velstandsniveau med resten af Danmark, og vi skal gøre Fyn til en af landets mest eftertragtede områder. Og dét for erhvervsliv såvel som for danske og udenlandske turister, siger bestyrelsesformand i Udvikling Fyn, C. C. Nielsen.


De sidste dage i juni har Svendborg, Nyborg, Assens og Kerteminde Kommune taget beslutning om deltagelse i det fælles fynske erhvervs- og turismesamarbejde. Mens byrådene i Svendborg, Nyborg og Assens enstemmigt sagde ja, valgte Kerteminde at stå uden for. Der lyder nu positive røster fra Ærø Kommune, der ønsker at indgå i forhandlinger med Udvikling Fyn og behandle forhandlingsresultatet til november 2011.

 

-Vi havde håbet på og arbejdet for alle fynske kommuner som deltagere, men med de store kommuner på holdet, har vi et meget solidt grundlag. Det giver os mulighed for at skabe så synlige og markante resultater, at de sidste kommuner kommer med i løbet af de næste år, siger direktør i Udvikling Fyn, Mads Graves.

 

Erhvervslivet har hele tiden bakket op og ønsket en stærk fælles fynsk organisation.

 

-Konkurrencen på verdensmarkedet er intens, og det fynske erhvervsliv står foran store udfordringer i takt med, at traditionsrige fynske virksomheder lukker eller flytter til udlandet. Vi er nødt til at sikre en erhvervsservice, der kan følge med globaliseringens krav, og det gør vi bedst ved at samle indsatsen, mener Clas N. Andersen, formand DI Fyn.

 

Det bliver et vækstteam på cirka 20 erhvervskonsulenter, der står klar til at servicere det fynske erhvervsliv – suppleret af særlige indsatser, der allerede fungerer på tværs af de fynske kommuner. Også turismen er i fokus.

 

Turister på Fyn forbruger knap seks milliarder årligt, når de gæster øen. 73% heraf bliver lagt i de kommuner, der indgår i Udvikling Fyn fra start, og turismeindsatser får også øget fokus i den fremtidige organisation. Der bliver sat ind i forhold til tiltrækning af turister men også at understøtte turismeerhverv samt udvikle oplevelsesøkonomiske produkter. 

 

-Med den nuværende repræsentation står vi allerede med en stærk fynsk organisation, der er klar til at tage ansvaret for at skabe udvikling. Lad os gribe denne enestående chance og vise resten af Danmark, hvad vi er i stand til her på Fyn, siger bestyrelsesformand i Udvikling Fyn, C. C. Nielsen.

 

Læs mere på: www.udviklingfyn.dk

Kontakt

Bestyrelsesformand i Udvikling Fyn, C.C. Nielsen, tlf. 4033 8411 

Direktør i Udvikling Fyn, Mads Graves, tlf. 4031 0575

Formand DI Fyn, Clas N. Andersens, tlf. 2443 3899