Spring til indhold
Nyhed

Frisk vand på farten

16-06-2011

I denne uge bliver der opstillet en ny drikkevandspost i legegaden på Roersvej udenfor Vestre Skole, og i løbet af sommeren følger flere nye vandposter rundt omkring i Odense.


- Vi har testet den nye vandpost med vandhane i Kongens Have, hvor man let kan fylde sin vandflaske, forklarer leder af Kommunikation Marianne Bjerrum Lai fra VandCenter Syd.

 
Legegaden på Roersvej udenfor Vestre Skole får den første af de nye vandposter, og den bliver indviet inden børnene går på skoleferie.

- Vandposten i legegaden er tilgængelig, så odenseanere kan tappe vand, når de kommer forbi, siger landskabsarkitekt Bo Hune fra Park og Natur, og tilføjer:

-Frisk drikekvand er et sundt alternativ til de søde læskedrikke, som man kan fristes til at tage med på tur.


I løbet af de kommende uger følger en ny vandpost i Lotzes Have, så sommertørstige turister og odenseanere let kan slukke tørsten. I Kongensgade tæt på Slotsgade planlægger VandCenter Syd og Odense Kommune også en ny vandpost.


Endelig opstilles en anden vandpost på Dalumgårds Allé på stien mod Bellinge.


- Vi hører altid gerne fra odenseanerne, hvor de gerne vil have vandposter, og der er mange, der har peget på Dalumgårds Allé, hvor vandposten bliver opstillet lige ved det gamle vandtårn, siger Marianne Bjerrum Lai.


Foruden de helt nye vandposte bliver flere af de gamle vandposte udskiftet til den nye model med en bedre tappehane, så det bliver muligt at fylde sin vandflaske.


- Vi vil fortsat gerne høre fra borgerne, hvor de kunne tænke sig nye vandposte, siger Marianne Bjerrum Lai.Baggrund

Odense Kommune og VandCenter Syd opsætter i fællesskab vandposte til fri afbenyttelse. Siden 2005 er der opstillet ti vandposte, og i løbet af de kommende måneder bliver der opsat yderligere tre vandposte. Flere af de eksisterende vandposte bliver udskiftet til den nye model.
Vandpostene rengøres regelmæssigt, og der tages vandprøver, så vi sikrer, at vandet altid er rent. På VandCenter Syds hjemmeside kan du se et kort over, hvor de forskellige vandposte i Odense er placeret.Kontakt

VandCenter Syd
Direktør, Anders Bækgaard
Tlf. 40 27 75 00
Leder af Kommunikation, Marianne Bjerrum Lai
Tlf. 40 82 36 09


Odense Kommune
Park & Vejafdelingen
Bo Hune
Tlf. 29 65 22 73