Spring til indhold
Nyhed

Fra sporvogn til letbane

19-10-2011

Fra sporvogn til letbane

 

Odense er i en rivende udvikling, og letbanen er et centralt element i fremtidens

Odense. I anledningen af 100-års jubilæet for Odense Sporveje lægger Danmarks Jernbanemuseum hus til en særlig jubilæumsudstilling om de ældre Odense sporvogne og deres moderne pendant, letbanen.


Jubilæumsudstilling på Danmarks Jernbanemuseum

I Odense kørte tidligere forløberen for letbanen, nemlig de ældre sporvogne. På jubilæumsudstillingen kan du få et tilbageblik til de gamle sporvogne, blandt andet vil du kunne se en gammel original Odense-sporvogn, udlånt fra Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm.


Her 100 år efter den første sporvogn i Odense, ser man i mange byer igen fordelene ved sporvognens moderne pendant, letbanen. Byer, som indfører letbaner, gør det for at få kollektiv trafik i høj kvalitet, og som del af en samlet strategi for byen, sammenknytning af bydele og for nye kvaliteter i bymidten og i bydelene.


Den moderne version af sporvognene er blevet populære verden rundt på grund af de miljømæssige kvaliteter og den komfortable transportform.


Følg planerne for Odenses nye letbane

Odense Kommune har også fået øjnene op for letbanens kvaliteter og planlægger en letbane, hvis første linje kan stå færdig i 2020. En god infrastruktur er central for en moderne by, og letbanen kommer i fremtiden til at spille en afgørende rolle i forhold til Odenses kollektive trafiksystem.


Letbanen er en vigtig forudsætning for trafikalt at kunne betjene blandt andet det nye supersygehus og vil give en øget tilgængelighed til Odense City. En letbane er kollektiv trafik i høj kvalitet. Den tilbyder god komfort og korte rejsetider, og frem for alt er den et bæredygtigt transportmiddel og et attraktivt alternativ til bil og bus.


På jubilæumsudstillingen vil du kunne orientere dig om fremdriften i kommunens letbane-planer, i en planche-udstilling om letbanen, og du vil kunne se modeller og plancher fra letbane-leverandører som Siemens og Bombardier.


Tid & sted

Tid: Fra 6.-31. oktober 2011

Sted: Danmarks Jernbanemuseum. Dannebrogsgade 24. 5000 Odense C

Åbningstid: Alle dage kl. 10.00-16.00

Billetpris: Efter gældende pris hos Danmarks Jernbanemuseum se www.jernbanemuseet.dk

 

Vil du vide mere

Du kan læse mere om Odense Letbane på www.odense.dk/letbane


Kontaktinformation

For yderligere oplysninger kontakt Helene Hedegaard Vesterbæk på hhpe@odense.dk eller tlf. 63750594.